Wizard of Oz filminin konusu nedir? Oz Büyücüsü oyuncuları

1939 yapımı Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) filmi, hala severek izlenen başyapıtlar arasında yer alıyor. Peki Wizard of Oz’un konusu nedir? Oz Büyücüsü filminin oyuncuları kimlerdir? İşte detaylar…

KÜLTÜR-SANAT 03.09.2022, 12:18 05.09.2022, 09:09
Wizard of Oz filminin konusu nedir? Oz Büyücüsü oyuncuları

Wizard of Oz filmi 1939 yılında çekildi ve kısa sürede dünya çapında adından söz ettiren bir başyapıt haline dönüştü. Victor Fleming, King Vidor ve George Cukor’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaristleri ise Frank Baum ve Noel Langley olarak dikkat çekiyor. Peki, Wizard of Oz filmi ne anlatıyor? Konusu nedir?

Wizard of Oz filminde ne anlatılıyor?

Wizard of Oz filminin baş karakteri olan olan Dorothy, amcası ve halası ile çiftlikte mutlu yaşam sürmektedir. Dorothy, çiftlikteki komşuları tarafından köpeği Toto elinden alınmak istenince evden kaçmaya karar verir. Bir süre sonra pişman olan Dorothy geri dönmek ister ama bir fırtınaya kapılarak kendisini Oz’un rengarenk dünyasının içerisinde bulur. Dorothy’nin üstüne düştüğü ev ise Doğu’nun kötü cadısının evidir. Onu öldürmeyi başaran Dorothy, aniden Oz’un en tanınan kişisi haline gelir. Kardeşini öldüren Dorothy’den intikam almak isteyen Batı’nın cadısı ise boş durmaz ve genç kızı yakalamak için harekete geçer. Cadıdan kaçmaya çalışan Dorothy, Oz Büyücüsü’nden yardım istemek için onun bulunduğu Zümrüt şehrine gider. Yolculuk esnasında 3 arkadaş edinen Dorothy, beyinsiz korkuluk, teneke adam ve korkak aslan ile heyecanlı bir yolculuğa koyulur. 

Wizard of Oz filminin oyuncuları kimlerdir?

Wizard of Oz filminin oyuncuları da internet ortamında sık sık araştırılıyor. Film hakkında araştırma yapan birçok internet kullanıcısı, “Wizard of Oz filminin oyuncuları kimlerdir?” ve “Oz Büyücüsü filminde kimler oynadı?” gibi sorulara yanıt arıyorlar. Wizard of Oz, diğer adıyla Oz Büyücüsü filminde Dorothy karakterini Judy Garland canlandırmaktadır. Teneke adamı Jack Halley, kötü cadıyı Margaret Hamilton, beyinsiz korkuluğu Ray Bolger, korkak aslanı Bert Lahr ve Oz büyücüsünü ise Frank Morgan oynamıştır. 

Oz Büyücüsü filmi kaç yaş için uygun?

Oz Büyücüsü filmi, genellikle 7 yaş ve üzeri çocuklar için tavsiye ediliyor. 1939 yılında yayınlanmasına rağmen hala izlenmeye devam eden Wizard of Oz, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde oldukça popüler bir yapıttır.  

Yorumlar (0)