Vizyonda bu hafta: 2'si yerli 8 yeni film izleyici ile buluşacak

Bu hafta sinema salonlarında 2’si yerli, 8 yeni film izleyicisi ile buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 24.08.2023, 13:21
Vizyonda bu hafta: 2'si yerli 8 yeni film izleyici ile buluşacak

Beyazperdede bu hafta 2’si yerli, 8 yeni film vizyona girecek. İşte, sinema seyircisi ile buluşacak olan aksiyon, gelirim ve macera türündeki filmler…

Drakula: Son Yolculuk

Drakula: Son Yolculuk, gerilim tutkunları için bu hafta vizyonda yerini alıyor. Filmde, üzerlerinde hiçbir işaret bulunmayan 50 adet ahşap sandıktan oluşan özel bir kargoyu Karpatya'dan Londra'ya ulaştırmak üzere yola çıkan "Demeter" isimli ticari gemide meydana gelen gerilim dolu hikaye beyazperdeye aktarılıyor.

Yönetmen koltuğunda Andre Ovredal'ın oturduğu filmin başrollerini David Dastmalchian, Corey Hawkins ve Aisling Franciosi paylaşıyor.

Film, yazar Bram Stoker'ın tüyler ürpertici kitabı Dracula'nın "Kaptanın Seyir Defteri" isimli bölümünden uyarlandı.

Gran Turismo

David Harbour, Orlando Bloom ve Archie Madekwe’nin rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda Neill Blomkamp oturuyor.

Zach Baylin ve Jason Hall’in senaryosunu kaleme aldığı yapım, olağanüstü oyun yetenekleri olan bir adamın yeteneklerini kullanarak profesyonel araba yarışçısı olma yolunda verdiği mücadele anlatılıyor.

Katili Yakalamak

Ben Mendelsohn, Ralph Ineson ve Shailene Woodley'in rol aldığı ‘Katili Yakalamak’ filmi, aksiyon tutkunlarının ilgisini çekebilecek bir yapım.

Yönetmen koltuğunda Damian Szifron'un oturduğu film, bir katilin izini takip etmesine yardımcı olması amacı ile FBI tarafından işe alınan bir polisin hikayesini beyazperdeye taşıyor.

Gezegenler Savaşı

Erlendur Sveinsson ile Frant Gwo’nun yönettiği "Gezegenler Savaşı" macera ve aksiyon sevenleri beyazperdeye çekmeyi hedefliyor.

Jing Wu, Hao Feng ve Andy Lau’un rol aldığı Çin yapımı filmin konusu ise özetle şöyle:

"Güneşin hızlı bir şekilde yanmakta olduğunu ve bu olayın yakın gelecekte Dünya’yı yok edeceğini öğrenen kişiler, gezegeni güneşin ateşli parlamalarından çok uzağa, yeni bir güneş sistemine itmek için devasa büyüklükte motorlar yapar. Evrene yolculuk oldukça tehlikelidir ve insanlığın hayatta kalabilmesi için son şansı, dünyayı kurtarmak ve bunun içinde tehlikeli bir ölüm kalım operasyonuna katılmak olacaktır."

Kelebek Görüşü

Maksym Nakonechnyi'nin uzun metrajlı ilk filmi "Kelebek Görüşü", Donbass'ta esir alınan Ukraynalı hava keşif uzmanı olan bir kadının hayat hikayesini anlatıyor.

Başrolünde Rita Burkovska'nın oynadığı İsveç, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti ortak yapımı filmin ilk gösterimi ise Cannes'daki "Belirli Bir Bakış" bölümünde yapılmıştı.

Otoban Katilleri

Beyazperde yerini alan yerli yapım ‘Otoban Katilleri’ filminin yönetmen koltuğunda Tolga Kadıoğlu oturuyor. Kadıoğlu'nun 2006 yılında gerçekleşen bir hikayeden sinemaya uyarladığı "Otoban Katilleri", kiralık bir arabayla bir grup arkadaşın yolculuk ederken başlarına gelen olayları anlatıyor.

Efsunlu 3: Muska

Uğur Kaplan'ın yönetmenliğini üstlendiği haftanın yerli korku filmi ‘Efsunlu 3: Muska’da bir ruh sağlığı merkezinde çalışan ve akıbeti bir türlü ortaya çıkmayan kayıp kadın hastabakıcıların başına gelen olayları araştıran genç bir gazetecinin başına gelen olayları anlatıyor.

Uzay Köpekleri

Animasyon filmi seven sinema seyircisi için ‘Uzay Köpekleri’ bu hafta beyazperdede yerini aldı.

Film, uzay gemilerini tamir etmeye çalışırken yerel bir UFO avcısının elinden kaçmak için köpeğe dönüşen üç uzaylının macerasını anlatıyor.

Yorumlar (0)