Vancouver'lılar 7. yılda Türk filmlerine ‘çevrimiçi’ doyacak!

Kanada’nın batısında bulunan Britanya Kolumbiyası eyaletinde yer alan Vancouver’da düzenlenen ve bu yıl yedincisi yapılacak olan “Vancouver Türk Filmleri Festivali”, çevrimiçi olarak düzenlenecek. Festivale ‘çevrimiçi’ olarak; Ece Dizdar, Eylem Kaftan, Kıvanç Sezer ve Serra Yılmaz konuk olacak!

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2020, 16:13 06.12.2020, 14:33
Vancouver'lılar 7. yılda Türk filmlerine ‘çevrimiçi’  doyacak!

Türk Kanada Derneği, Simon Fraser Üniversitesi ve Northwest Film Forum tarafından düzenlenen, yedi yıldır Türk filmlerini Kanada'ya getirerek Türk kültürünü ve sinemasını tanıtmayı amaçlayarak yola çıkan “Vancouver Türk Filmleri Festivali”, sinemaseverlerle buluşuyor.
 


 

Ülkenin toplumsal sorunlarına çağdaş sinema üzerinden dikkat çekilecek


Koronavirüs salgını nedeniyle 7. Yılında ‘çevrimiçi’ olarak düzenlenecek festival, kısa ve uzun metrajlı filmleri 4 gün boyunca gösterecek. 16 Aralık’ta başlayacak olan festival, 21 Aralık’ta sona erecek.


“Vancouver Türk Filmleri Festivali”, izleyicisine teknik olarak iyi bir sinema deneyimi yaşatmak amacıyla yedinci yılında yola çıkıyor. Amerika’nın film ve sanat platformlarından Northwest Film Forum ve online yayın platformu Eventive ile ortaklık yapan festival, ülkenin toplumsal sorunlarına çağdaş sinema üzerinden dikkat çekmeyi hedefliyor.



Festivalde uzun metrajlı filmler de gösterilecek. Gösterilecek filmler arasında; Ümit Ünal’ın ‘Aşk, Büyü, Vs.’, Leyla Yılmaz’ın ‘Bilmemek’, Eylem Kaftan’ın ‘Kovan’ ve Kıvanç Sezer’in ‘Küçük Şeyler’ filmleri bulunuyor. 

Yorumlar (0)