V For Vandetta konusu nedir, hangi platformda?

V For Vandetta konusu nedir? V For Vandetta hangi platformda? V For Vandetta nereden izlenir? V For Vandetta oyuncuları kimlerdir? V For Vandetta olayı gerçek mi? V For Vandetta IMDB puanı ne kadar? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 23.10.2022, 12:51 24.10.2022, 09:10 Hakan Öksüz
V For Vandetta konusu nedir, hangi platformda?

V For Vandetta konusu nedir, hangi platformda? sorusunun cevabı merak ediliyor. V For Vandetta oyuncuları ile IMDB puanı araştırılıyor. Gösterime girdiği dönemde sinema dünyasını kasıp kavuran V For Vandetta filmi ile ilgili merak edilenlere yanıt verdik.

V For Vandetta konusu nedir?

V For Vandetta konusu nedir? sorusunun yanıtı aranıyor. 2006 yılında gösterime giren distopik kurgu filmi olan V For Vandetta, 2020 yılında İngiltere'de yaşanan olayları konu ediniyor. Filme göre 2020 yılında İngiltere'de baskıcı bir toplum düzeni vardır. Yasaklarla ve şiddetle bastırılan halk, yaşam mücadelesi vermektedir. Toplumsal kargaşanın had safhaya çıktığı bu ortamda yüzüne gülümseyen bir maske takan ve kendini V olarak adlandıran karakter, başını belaya sokan Evey isimli kadını kurtarır. Bu kurtarma hareketi, toplumun yönetime karşı başkaldırısını tetikleyecek bir sembole dönüşür. "Fikirler kurşun geçirmez." diyen V, toplumsal ayaklanmayı başlatacaktır.

V For Vandetta hangi platformda?

Peki V For Vandetta hangi platformda? Sinema tutkunları, V For Vandetta nereden izlenir? sorusunun cevabını arıyor. V For Vandetta filmi, Netflix platformunda yer almaktadır.

V For Vandetta oyuncuları

V For Vandetta oyuncuları da merak ediliyor. V For Vandetta filminin başrollerinde Natalie Portman ve Hugo Veawing yer almaktadır. Bazı V For Vandetta oyuncuları aşağıda verilmiştir.

  • Hugo Veawing - V,
  • Natalie Portman - Evey Hammond,
  • Stephen Fry - Gordon Deitrich,
  • John Hurt - Adam Susan,
  • Stephen Rea - Eric Finch,
  • Rupert Graves - Dominic Stone,
  • Tim Pigott-Smith - Peter Creedy,
  • Roger Allam - Lewis Prothero.

V For Vandetta olayı gerçek mi?

Peki V For Vandetta olayı gerçek mi? V For Vandetta olayı gerçek değildir. V For Vandetta filmi, David Lloyd ile Alan Moore tarafından yazılan çizgi roman serisinden sinemaya uyarlanmıştır. Guy Fawkes maskesi takan anarşist bir devrimci olan karakterin neden olduğu olaylar anlatılmaktadır. Hem iyi hem de kötü özellikler barındıran bu baş karakterin deli olup olmadığıyla ilgili okuyucuların kararsız kalması istenmiştir.

V For Vandetta IMDB puanı

V For Vandetta IMDB puanı da merak ediliyor. V For Vandetta IMDB puanı 8,2'dir. James McTeigue'nin yönetmenliğinde çekilen filmin senaryosu, David Lloyd ile Lilly Wachowski tarafından kaleme alınmıştır. Film, 2006 yılında vizyona girmiştir.

Yorumlar (0)