KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs başvuruları için geri sayım devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklama beklenirken birçok kişinin aklında KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? soruları dolaşıyor. İşte KYK burs başvuruları tarihi hakkında detaylar…

EĞİTİM 23.10.2022, 13:09 24.10.2022, 09:10
KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

KYK burs başvurusunun ne zaman yapılmaya başlayacağı birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Öğrencilerin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek olan açıklamaya dönmüş durumda. Peki, KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar…

2022 KYK burs başvuruları ne zaman?

2022 KYK burs başvuru tarihleri için bakanlık tarafından kesin bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz sene başvurular 5 Kasım günü başlamış ve 8 Kasım günü sonlanmıştı.

KYK bursundan kimler yararlanabilir?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki senelik okullarda öğrenimini tamamlayıp, dört senelik okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile herhangi bir ara vermeden kayıt sağlayan öğrenciler, (hazırlık veya intibak sınıfında burs verilmez)

Yüksek Lisans öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM tarafından yapılan sınav sonucunda ham puan noktasında ifade edilen puan türünde ilk 100'e girmiş olan öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu noktasında, Yönetim Kurulu tarafından ifade edilen kurallara göre Amatör milli sporculuğu yapan öğrenciler burstan faydalanabilmektedir.

Yorumlar (0)