Ünlü oldu: Emekli bankacı, hayalini 50 yaşından sonra gerçekleştirdi!

65 yaşında olan Denizli’de yaşayan emekli bankacı Hurşit Türkay Çakır, 50 yaşından sonra hayaline kavuştu. Anadolu Folk Rock müziğini çok seven Çakır, emekli olunca müziğe yöneldi.13 yıl içerisinde toplamda on dört klibe imza atan çakır, ayrıca on şarkılık bir albüm de dinleyicilerine sundu. 

KÜLTÜR-SANAT 20.04.2021, 13:41 21.04.2021, 09:16
Ünlü oldu: Emekli bankacı, hayalini 50 yaşından sonra gerçekleştirdi!

Emekli olur olmaz, hayalini gerçekleştirmek istedi. Aldı gitarını eline, Anadolu Folk Rock sanatçısı oldu! Denizli’de yaşayan emekli bankacı Hurşit Türkay Çakır, yaklaşık 13 yıl önce emekli oldu. Bu süreçte hayallerini hep saklayan Çakır, 83 tane şarkı yazdı. Anadolu Folk Rock müziğine gönül veren Çakır, on üç yıl içerisinde toplamda on dört tane klip çekti. Yaklaşık 26 yıl banka memurluğu yapan ve şu anda 65 yaşında olan sanatçı Çakır, 2015 yılında ilk albümünü piyasaya sürdü.



Sponsor desteğiyle 13 klip çekti

Tamı tamına on şarkıdan oluşan ve adını ‘Bilmelisin’ olarak koyduğu albümünü piyasaya sunan Çakır, tüm şarkılarının sözü ve müziğini de üstlendi. Çocukluğundan bu yana Barış Manço ve Moğollar hayranı olduğunu belirten Çakır, sponsorlardan destek alarak 13 şarkısına klip çekti. Yeni şarkısıya gündemde olan Çakır, Çivril’de kaleme aldığı ‘Gecelerin Ayazında /Bilmelisin’ adlı şarkısını dinleyicileriyle buluşturdu. Kalibinde genç müzisyenlere de yer veren Çakır’ın vokalistliğini ise arkadaşı müzisyen Hanife Toktaş gerçekleştirdi.



Ömrünün suna kadar müzikle uğraşacak

Klibin herkesin evde olduğu zaman yayınladığını belirten Çakır, herksin internet başında olmasından dolayı çok izlendiklerini düşündüklerini söyledi. Yeni şarkıları ve klipleri için hazırlık sürecinde olduğunu belirten Hurşit Türkay Çakır, bu zamanlarını müzikle geçirdiği için çok mutlu olduğunu söylüyor. Ayrıca genç müzisyenlere de fırsat vermekten mutluluk duyduğunu belirten Çakır, ömrünün sonuna kadar müzikle uğraşmak istediğini söyledi. 

Yorumlar (1)
Hurşit Türkay Çakır 3 yıl önce
Sevgili Hnd.Hçgd