Engelli raporlarının süresi uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süreli engelli raporlarının geçerlilik tarihinin uzatıldığını açıkladı.

EKONOMİ 20.04.2021, 13:56 21.04.2021, 09:20
Engelli raporlarının süresi uzatıldı

Bakan Selçuk, açıklamasında süreli engelli raporlarının geçerlilik tarihinin 1 Eylül 2021’e kadar uzatıldığını ifade etti.

Mağduriyetin önüne geçilmiş oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni kararla birlikte engelli vatandaşların olası mağduriyet yaşama durumlarının önüne geçildiğini kaydeden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, henüz raporunu yenilememiş olan engelli vatandaşların, engelli aylıkları ve evde bakım yardımını 1 Eylül 2021 tarihine kadar uzattıklarını söyledi.

Engelli bireyleri salgından koruma adına böyle bir karara imza attıklarını belirten Bakan Selçuk, “Ülkemizde 800 bin engelli aylığı ve 535 binde evde bakım yardımı alan vatandaşlarımız var. Engelli aylıkları ile evde bakım yardımından faydalanan vatandaşlarımızın süreli olan sağlık raporlarının süresini uzatma kararı aldık. Bu kararla beraber engelli vatandaşlarımız, engelli aylıklarını ve evde bakım yardımlarını 1 Eylül 2020’ye kadar almaya devam edecekler” dedi.

Yorumlar (0)