Üçüncüsü düzenlenecek “12 Punto TRT Senaryo Günleri” başvuruları başladı!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ve TRT tarafından organize edilen “12 Punto TRT Senaryo Günleri” ne başvurular başladı. Başvurular 12 Şubat tarihine kadar, web adresi üzerinden yapılabilecek.

KÜLTÜR-SANAT 12.01.2021, 11:16 12.01.2021, 16:35
Üçüncüsü düzenlenecek “12 Punto TRT Senaryo Günleri” başvuruları başladı!

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu yani TRT tarafından organize edilen, sinema sektörü adına ülkemizde ilk ve tek proje olan “12 Punto TRT Senaryo Günleri 2021” başvuruları alınmaya başladı! Türk ve Dünya sinemasının önde gelen isimleri, proje ile birlikte bir araya gelecekken, başvuruların son tarihi ise 12 Şubat 2021 olarak açıklandı.

Semih Kaplanoğlu’na ödül!

Başvurular, www.trt12punto.com web adresinde yer alan başvuru formu üzerinden yapılacak. 12 Punto kapsamında verilen “Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü”, Semih Kaplanoğlu’na verildi.  Kaplanoğlu’nun yeni film projesi “Bağlılık Fikret” e verilen ödül ile filme destek verilecek. “Bağlılık Fikret” filmi, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur romanını sinemaya aktarmak isteyen 40 yaşlarında bir yönetmenin hikayesini 1930’ların Türkiye’si ve günümüz arasında seyahat ederek anlatacak. Geçtiğimiz yıl bu ödüle Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” adlı projesi layık görülmüştü.

Uzun metrajlı film kategorisinde, uluslararası jüri tarafından 12 finalist film seçilecek. Projeler arasında yer alan 4 filme TRT Ortak Yapım Ödülü, 4 projeye ise TRT Ön Alım Ödülü verilecek. 

Kısa metrajlı film projeleri kapsamında ise 12 projeye, TRT 2 Kısa Film Yapım Ödülü verilecek. Çekimleri tamamlanan filmler ise, TRT 2’de yayına alınacak. Ön jüri değerlendirmesi sonrasında ise, seçilen 12 uzun metrajlı ve 12 kısa metrajlı film projesi 12 Nisan’da açıklanacak. Ayrıca, Geçen yıl ilk kez verilen “TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü” bu yıl da verilecek.

Yorumlar (0)