Troya Müzesi, sanal ziyarette rekor kırıyor!

5 bin yıllık bir geçmişi olan Troya Antik Kenti’nde bulunan Troya Müzesi, Koronavirüs sebebiyle kapalı kaldığı dönemde sanal ziyarete açılmıştı. Fiziki ziyarete de açılan müzeye sanal ziyaret, toplamda 1 milyon kere oldu!

KÜLTÜR-SANAT 15.11.2020, 15:29
Troya Müzesi, sanal ziyarette rekor kırıyor!

Çanakkale’nin Tevfikiye Köyü’ne bağlı olarak yer alan Troya Antik Kenti’nin tam girişinde yer alan Troya Müzesi, sanal gezi rekoru kırıyor! Yeni tip Koronavirüsü sebebiyle kapatılan ancak yeniden açılan müzeye, pandemi döneminde sanal gezi imkânı sunuldu. Yaklaşık 12 bin 750 mertekarelik bir alana yayılan müze, sanal gezide toplam 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 
 


 

Troya Müzesi, Koronavirüs salgını nedeniyle 18 Mart’ta kapılarını kapatmış, 1 Haziran’dan bu yana fiziki olarak yeniden gezilmeye açılmıştı. Bu süreçte de Troya Müzesi yetkilileri tarafından müzeye, sanal ortamda ziyaret alanı sağlanılmıştı.
 

Sanal Ziyaretler, müzenin fiziki ziyaretçi sayısını artırdı!


Salgın koşullarında tüm tedbirlerle yeniden ziyaretçilerini ağırlayan Troya Müzesi’ni, Haziran ayından bu yana 31 bin 718 kişi fiziki olarak ziyaret etti. Sanal gezi, 2019 yılından bu yana Troya Müzesi ziyaretlerini yüzde yüz bir şekilde artırdı. 
Aynı şekilde Troya Antik Kenti’ne de ziyaretçi artışı getiren sanal gezi, Troya Müzesi’nin sosyal medya takipçisini de tamı tamına üç kat birden artırdı.
 


 

Yorumlar (0)