Tekirdağ’daki Şarköy-Güzelköy Camisi’nin restore işlemleri tamamlanıyor!

Tarihi 600 yıl önceye dayanan ve Tekirdağ’da bulunan Şarköy-Güzelköy Camisi’nin restore işlemlerinde sona gelindi. Caminin Mart ayında ibadete açılabileceği ön görülüyor.

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2021, 11:41 24.01.2021, 16:25
Tekirdağ’daki Şarköy-Güzelköy Camisi’nin restore işlemleri tamamlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Şarköy-Güzelköy Camisi” için uzun zaman önce bir girişim başlattı. Belediyenin İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından "Miras Atölyesi II Projesi” başlatılmıştı. Proje kapsamında restore çalışmaları başlatılan “Şarköy-Güzelköy Camisi” için çalışmalar, 2020 yılının ilk aylarında başlamıştı. Cami restorasyonu için 2 milyon 400 bin lira harcanmıştı.

Cami, Mart ayında ibadete çaılacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Osmanlı'nın Trakya'yı fethettikten sonra yaptığı ilk camilerden olduğunu ve yapımının 1400’lü yıllara dayandığını belirtirken,  restore çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Caminin yapıldıktan sonra hasar gördüğünü berlirten Hacıoğlu, camide yer alan onarım kitabesinden anlaşıldığı üzere 1708 yılında tamirat gerçekleştiğini belirtti. Camide kamulaştırma yapıldığını belirten Hacıoğlu, cami, şadırvan, konak ve hamam ile ilgili çalışmaların Edirne Koruma Kurulu'nun onayı ile belirlendiğini söyledi. Hacıoğlu, restore işleminin tamamlanmasının hemen sonrasında ibadetlerin Mart ayı itibariyle yapılabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)