TSK'dan Gürcistan ordusuna destek!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Gürcistan ordusuna "teknik ekipman" içeren destek sağladı.

GÜNDEM 24.01.2021, 11:49 25.01.2021, 09:29
TSK'dan Gürcistan ordusuna destek!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), bir dizi yüksek mühendislik ekipmanları ile lazer telemetrelerini Gürcistan Savunma Bakanlığına hibe etti.

Yazılı açıklama yapan Gürcistan Savunma Bakanlığı, başkent Tiflis'te bulunan Savunma Bakanlığında teslim töreni gerçekleştirildiğini bildirdi.

Daha önce Gürcistan ve Türkiye hükümetleri arasında Askeri ve Mali İş Birliği Anlaşmaları imzalandığını anımsatan Gürcistan Savunma Bakanlığı, söz konusu anlaşma kapsamında Türk Savunma Bakanlığı tarafından Gürcü Savunma Bakanlığına bir dizi yüksek mühendislik ekipmanları ile lazer telemetrelerinin teslim edildiğini, teslim tutanaklarının ise Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Burak Altıner ile Gürcistan Savunma Kuvvetleri Genelkurmay Stratejik Planlama Dairesi Başkanı Albay İoseb Nikoleişvili tarafından imzalandığını kaydetti.

Gürcistan Savunma Bakanlığı teslim edilen teknik ekipmanların, Gürcistan Savunma Kuvvetlerine bağlı muharebe ve mühendislik bölümlerine gönderileceği bilgisini verdi.

Gürcü Savunma Bakanlığı, Türkiye'den hibe edilen sistemler sayesinde, hükümet tarafından orduya verilecek görevlerin çok daha etkili şekilde yerine getirilebileceğini vurguladı.

Açıklamada, Türkiye ile Gürcistan'ın savunma konularında çeşitli alanlarda çok uzun senelerdir başarılı ve yakın iş birliği yürütmekte olduğu anımsatıldı.

MSB 'Millî Savunma Bakanlığı), 27 Kasım 2020 tarihinde de Gürcistan Savunma Bakanlığına 35 adet BMC Neocity 8,5 metrelik dizel otobüs, 12 adet zırhlı iş makinesi ve çeşitli aparatlar hibe etmişti.

Yorumlar (0)