Taika Waititi ve Ricky Gervais gibi ünlü isimler, Save Ralph adlı anlamlı kısa filmde buluştu!

Ünlü isimler, kozmetik sektöründe hayvanların denek olarak kullanılmasına ve bunun sert bir şekilde yapılmasında dikkat çekilmek amacıyla yapılan kısa filmde buluştu. Spencer Susser ‘in yazıp yönettiği ve belgesel tadındaki animasyon kısa filmin seslendirme kadrosunda; Taika Waititi, Zac Efron, Ricky Gervais, ve Olivia Munn gibi isimler yer aldı.

KÜLTÜR-SANAT 14.04.2021, 15:35 15.04.2021, 13:49
Taika Waititi ve Ricky Gervais gibi ünlü isimler, Save Ralph adlı anlamlı kısa filmde buluştu!

Kozmetik sektöründeki skandal test yöntemi, bir kısa animasyon filmin konusu oldu. Kısa filmde; hayvanları denek olarak kullanan, ürettikleri parfüm ve şampuan gibi ürünleri hayvanlar üzerinde deneyip, sonra da insanlara satılmasının acımasızlığı konu alınıyor. Paskalya hastasında sosyal medya üzerinden yayına giren ve konuyu belgesel tadında anlatan animasyon kısa film, Spencer Susser tarafından yazılıp yönetildi. 



Sosyal medyada dikkat çekti

Filmin seslendirme kadrosunda ise yıldız isimler buluştu. Bir Deneklik yapan bir tavşanın anlattığı hikayede, tavşan Ralph karakterini, ünlü yönetmen ve oyuncu Taika Waititi seslendiriyor. Seslendirme kadrosunda ayrıca Zac Efron, Ricky Gervais, ve Olivia Munn başı çekiyor. Tricia Helfer, Pom Klementieff ve Rodrigo Santoro’nun da seslendirme kadrosunda yer aldığı kısa film, Humane Society International‘ın başlattığı kampanya ile başladı.The Humane Society of the United States adlı kuruluşun yayınladığı kısa film, dakikalar içerisinde sosyal medya üzerinde dikkat çekti.



Ralph adında bir tavşanın gündelik yaşamına odaklanan kısa film, aslında ilk başta insan figürüyle donanmış olan tavşanın ev yaşamıyla başlıyor. Ancak daha sonra işine giden tavşan, acımasız dünyada denek olarak çalıştığı laboratuara götürülüyor. Kulağı ve gözünde sorunlar yaşayan tavşan Ralph’in acı hikayesine de ironilerle dolu bir bakış atılmış olunuyor. Film, güzellik için hayvanların acı çekmemesi ve ölmemeleri için önemli bir söz söyleyerek sona eriyor.

Yorumlar (0)