Türk Konseyi'nin futbol federasyonları, iş birliği yapacak 

Türk Konseyi’ne üye olan ülkelerin futbol federasyonları arasında “iş birliği” yapılmasına ilişkin anlaşma imzalandı. 

SPOR 14.04.2021, 15:53 15.04.2021, 13:49
Türk Konseyi'nin futbol federasyonları, iş birliği yapacak 

Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi), Türkiye Futbol Federasyonu öncülüğünde spor konusunda anlaşmaya vardı. Yapılan anlaşmaya göre konseye üye olan Türkiye, Kazakistan, Macaristan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan arasında “futbolda iş birliği” gerçekleştirilecek.

Anlaşma kapsamında yer alan özel turnuva, futbol takımları kampları, maçlar, altyapı eğitimleri, gelişim programları, hakemlik eğitimleri gibi pek çok organizasyon yer alıyor.



“Türk dünyası birlikteliğinin en güzel örneği”

TFF Başkanı Nihat Özdemir, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Futbol, Türk dünyası ülkelerinin en güzel birlikteliklerinden olacak. Türk dilini konuşan ülkelerin beraberliği, sporda da devam edecek. 1992 senesinde ilk adımı atılan Türk Konseyi, 2009 senesindeki Nahcivan Anlaşması ile birlikte resmen kurulmuştur. Günümüzde, konsey içerisinde yer alan ülkeler, 20’den fazla alanda iş birliği yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, imza töreni sonrasında yaptığı konuşmada, “TFF olarak bu anlaşmayı ciddiye alıyoruz. Bu imzalar sayesinde hem bölgelerimizdeki futbol aktiviteleri gelişecek hem de sosyal ve kültürel alanda federasyonlarımıza katkı sağlayacak. Anlaşmayı imzalayan ülkelerimizi tebrik ederim.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)