Stranger Things (Yabancı Şeyler) Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

2016 yılında yayına başlayan ve Amerikan Bilimkugu ve korku türündeki dijital platform dizisi “Stranger Things” hakkında bilgi almak ve izlemek isteyenler için; konusu, oyuncuları, sezonları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 05.01.2021, 16:59 06.01.2021, 14:10
Stranger Things (Yabancı Şeyler) Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

Bilinmeyen bir distopyaya yolculuğa çıkmak… Kurgusal bir alanda büyük bir macera, Stranger Things’in yapılmasıyla başladı. Sektörde Duffer Kardeşler olarak bilinen Amerikalı film ve televizyon yazarları, Amerikalı film ve televizyon yazarları, Netflix için bir bilim kurgu projesi yaratmak için kolları sıvadılar.

Duffer Kardeşler, 80’li yılların zaman çizelgesini kurarak pop kültürü için bir bağlılık yaratan doğaüstü unsurlarla birlikte, gizem-fantastik-dramla karışık bir konuyu geliştirdiler. Shawn Levy ve Dan Cohen’in de yapımcı olarak dahil olduğu proje, 1980’li yıllarda ilginç bir kugu hikayesi girdabına izleyenleri sokabiliyor. 2016’da yayına başlayan dizi, doğaüstü bir evrende geçiyor.

Müzikleri Kyle Dixon ve Michael Stein tarafından yaratılan dizinin, görüntü yönetimi ise Tim Ives, Tod Campbell, Lachlan Milne ve David Franco tarafından yapılıyor.

Stranger Things dizisi konusu

Yaratıcıları Matt Duffer ve Ross Duffer tarafından yönetmenliği üstlenen dizi, 1980 yılını kendine has bir fonda izleyicisine anlatıyor. 80’lerin korku filmlerine selam vermeyi de ihmal etmeyen dizi, kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesinin hikayesini anlatıyor.

Dizinin hikayesi ise 80’li yıllarda Indiana eyaletinin Hawkins adındaki kurgusal kasabasında geçiyor.İlk sezonunda kasabada meydana gelen doğaüstü olaylar sonucunda genç bir çocuğun kaybolmasına odaklanan dizi, arkadaşlarını arayan üç çocuğa yardım eden, ve psikokinetik güçlere sahip bir kızın ortaya çıkışını da anlatıyor. İkinci sezon ise olayların üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından yaşananları anlatıyor.

Stranger Things dizisi sezonları

İlk 3 sezonu yayınlanan Stranger Things, Netflix’in orijinal dizisi olarak 15 Temmuz 2016’da yayına başladı.

1. Sezon, 15 Temmuz 2016’da yayınlandı. Sezon, 8 bölüm sürdü.
2. Sezon, 27 Ekim 2017’de yayınlandı. Sezon, 9 bölüm sürdü.
3. Sezon, 4 Temmuz 2019’da yayınlandı.. Sezon, 8 bölüm sürdü.
4. Sezonun ise yakın zamanda yayına girmesi planlanıyor


Stranger Things dizisi oyuncuları

3 sezondur ilgiliyle takip edilen dizide; Will ve Jonathan’ın annesi  ‘Joyce Byers’ rolünde Wionna Ryder, Hawkins Emniyet Müdürü amiri ‘Jim Hopper’ rolünde David Harbour ve Akıllı ve dürüst bir öğrenci olan ‘Mike Wheeler’ rolünde Finn Wolfhard’ı izliyoruz. 
Joyce’un çocukları rolünde Jonathan Byers’ı Charlie Heaton ve Will Byers’I Noah Schnapp canlandırıyor.

Dizide; Eleven rolündeMillie Bobby Brown, Dustin Henderson rolünde Gaten Matarazzo, Lucas Sinclair rolünde Caleb McLaughlin ve Nancy Wheeler rolünde Natalia Dyer’ı izliyoruz.

IMDB’de Stranger Things dizisi 

IMDB, Stranger Things dizisine 10 üzerinden 8,7 puan verdi. 

Stranger Things izle

Stranger Things Fragmanı

Yorumlar (0)