SİSAY'dan sinema salonları için açıklama!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan, normalleşme sürecinde bir kısmı açılan fakat yeni tedbirler doğrultusunda yeniden kapanan sinema salonlarının durumu belirsiz. SİSAY derneği ise, “İflas noktasına geldik, zaruri bir ara veriyoruz.” açıklaması yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2020, 16:39 22.11.2020, 16:07
SİSAY'dan sinema salonları için açıklama!

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kapalı kalan ancak normalleşmeyle yeniden açılan sinema salonları, oldukça kan kaybederek ama desteklerle ayakta kalmaya çalışmıştı. Ancak salgın için alınan yeni tedbirler doğrultusunda salonlar, 2020 yılı sonuna kadar kapatıldı. Karara tepki gösteren bir çok sinema salonu sahibi olsa da, Sinema Salonu Yartırımcıları Derneği, yani SİSAY’dan yapılan açıklama ise oldukça dikkat çekti.

Genç, sinema salonlarına film sağlamamasını da kapanmaya bağladı


Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği, yani SİSAY’in Genel Sekreteri olan Fevzi Genç, sinema salonlarının birçoğunun iflas noktasına geldiğini ve salonları yaşatmak için ara verilmesi gerektiğini söyledi. Bu sıkıntının sadece pandemi nedeniyle olmadığına değinen Genç, ayrıca bu durumda tiyatroların da kapanabileceğini ancak olmadığını, bu durumun yaşanmasının en büyük nedeninin film yapımcılarının sinema salonlarına film sağlamaması olduğuna dikkat çekti.


Filmlerini hali hazırda tutan, ancak sinema salonlarına vermeden dijital platformlara satan yapımcılara dikkat çeken Genç’in bu açıklaması, bazı salon ve yapımcılar tarafından da tepkiyle karşılandı. 


SİSAY’ın yaptığı açıklama ise şu şekilde:
 


 

Yorumlar (0)