Sinemaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 25 milyon liralık destek verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılın belirli zamanlarında sinema sektörüne ve çekimine başlayacak olan filmlere destek vermeyi sürdürüyor. Bakanlık, 2021 yılı için yeni dönemde, 26 uzun metraj film projesine, 25 milyon 50 bin liralık bir destek verdi. 

KÜLTÜR-SANAT 24.04.2021, 12:26 25.04.2021, 10:09
Sinemaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 25 milyon liralık destek verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sinema Genel Müdürlüğü, yeni film projelerine destek vermeye devam ediyor! 2021 yılının üçüncü dönemindeki destekleri açıklayan kurul, bu kez  İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım, Çekim Sonrası ile Dağıtım ve Tanıtım ile Ortak Yapım’ı yanı sıra Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım türündeki yapımları değerlendirdi. 8 kişilik bir heyetin değerlendirdiği film destek fonuna, yaklaşık 164 proje başvuruda bulundu.



İlk filmini çekecek 7 yönetmene destek

Kurulun yaptığı toplantıdan çıkan sonuca göre, yedi tane “İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım” projesine 5 milyon 250 bin liralık bir destek verilmesine karar verildi. İlk uzun metrajlı filmini çekecek yedi tane yönetmene destek veren bakanlık, yeni yönetmenlere sinema yapabilme umudu vermiş oldu. Ayrıca on altı tane de “Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım” projesine de 18 milyon 600 bin liralık destek sonucu çıktı. Ayrıca vir tane“Çekim Sonrası” projesi 500 bin liralık destek alırken, iki tane de “Ortak Yapım” projesine, toplamda 700 bin lira destek verildi. Yeni filmlerini kurula sunan ve daha önce filmleriyle izleyicilerinin sevgisini kazanmış yönetmenlerin yeni filmleri de dikkat çekti. Bu yönetmenler arasında, Berlin’den ‘Altın Ayı’ ödüllü, ‘Bal’, ‘Süt’, ‘Yumurta’, ‘Buğday’ ve son olarak ‘Bağlılık Aslı’ ile izleyicisinin karşısına çıkan usta yönetmen Semih Kaplanoğlu da dikkat çekiyor. Kaplanoğlu, ‘Bağlılık Fikret’ adlı yeni filmi için 1 milyon 800 bin liralık destek aldı. 1 milyon 800 bin liralık destek alan bir diğer yönetmen ise, ‘Umut Adası’ filminin ardından Ulusal ve Uluslararası alanda birçok festivalden bol ödül toplayan ‘Kalandar Soğuğu’ filmiyle dikkat çeken Mustafa Kara oldu. Kara, yeni filmi “Mevsimlerin Ardından” ile destek aldı.



Usta yönetmenler, bakanlık desteğiyle filmlerini çekecekler

Yönettiği ‘Gişe Memuru’, Sarmaşık’ ve ‘Kelebekler’ filmleriyle uluslararası arenada birçok ödül sahibi olan yönetmen Tolga Karaçelik de, yeni filmi “Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Yazarın Sığ Hikayesi” ile destek alan yönetmenler arasında. Ayrıca Okul Tıraşı’ ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanan Ferit Karahan’ın “Meteor Kanunları” filmi, ‘Kapan’ filmiyle tanınan Seyid Çolak’ın “Obruk” filmi, ‘Nebula’ nın yönetmeni Tarık Aktaş’ın “Geceden Fecre Kadar” filmi ve başarılı yönetmen Osman Sınav’ın edebiyatçı Mustafa Kutlu’nun romanı “Rüzgârlı Pazar” dan uyarlacak olan filmi de destek alan filmler arasında bulunuyor. Destek alan filmler arasında, “Kara Fatma” lakaplı millî mücadelenin kadın kahramanı Fatma Seher’in hikayesini konu alan “Mahi-Üsteğmen Kara Fatma” ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hikayesini konu alan ‘Akif’ filmi de bulunuyor. Bu yıl ayrıca Türk yapımı üç animasyon filme de destek verildi. 

Yorumlar (0)