Sinemaseverler için haftalık sinema rehberi...

12 Kasım haftasında vizyona giren yerli ve yabancı filmler sinemaseverleri bambaşka yolculuklara çıkaracak.

KÜLTÜR-SANAT 13.11.2021, 14:07 13.11.2021, 15:15
Sinemaseverler için haftalık sinema rehberi...

Animasyon filmlerin çoğunlukla vizyona girdiği bu haftanın filmlerini sizler için derledik.


Cin Çarpılması


Onur Aldoğan’ın yönetmenliğini üstlendiği başrollerinde Faruk Mustafa Ekici, Sinan Taşkan ve Rıfat Kanpara gibi isimlerin rol aldığı oynadığı ‘Cin Çarpılması’ filminde; 4 üniversite öğrencisi oyuncu koçu Sinan ile tanıştıktan sona başlarına kötü olaylar gelmeye başlar. Geceleri onları rahatsız eden açıklayamadıkları bir şeyler olmaktadır. Bunun sebebinin Sinan Hoca olduğuna karar verirler. Duruma açıklığa kavuşturmak için Sinan hocayı takip ederek üniversiteye giderler. Ancak onlara musallat olan cin de onlarla kampüse gelmiştir.

 4N1K: Düğün

Yönetmenliğini Deniz Coşkun’un yaptığı; Gözde Mutluer, Atakan Hoşgören, Sina Özer ile Cihan Şimşek’in başrolleri paylaştığı filmde, birbirlerini seven Ali ve Yaprak evlilik kararı alır. Düğün günü onları bekleyen bir sürpriz vardır. Annesinin çok yüksek beklentiler içinde olduğu düğün merasimi nedeniyle hayatı kabusa dönen Yaprak, hafızasını kaybeder. Bu nedenle hiçbir şey hatırlamayan Ali’nin nikaha saatler kala tekrar Yaprak’ın aşkını kazanması gerekecektir. Bu süreçte en yakın arkadaşları da geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Rifkin’in Festivali

Woody Allen’in yöneterek; Elena Anaya, Louis Garrel, Gina Gershon ile Sergi Lopez önemli roller paylaştığı film egzotik ve eğlenceli bir aşk hikayesine odaklanıyor. Rifkin’in Festivali filmi gittikleri San Sebastian Festivali’nin büyüsüne kapılan bir çiftin hayatını anlatıyor. Burada gösterilen muhteşem filmlerin fantezisine kapılan çift, ayrıca geldikleri bu şehrin güzelliğine hayran kalır. Kadının çok çekici Fransız bir yönetmenle ilişkisi vardır, adam ise bura şehirde yaşamakta olan bir İspanyol kadına aşık olur.

Dün gece Soho’da

Ünlü yönetmen Edgar Wright’ın imzasını taşıyan ve Thomasin McKenzie, Anya Taylor Joy, Matt Smith ile Terence Stamp’in rol aldığı Dün Gece Soho’da (Last Night in Soho) isimli psikolojik gerilim filmi, moda tasarımı mesleğini tutku derecesinde seven bir kadının bilinmeyen bir şekilde 1960’lı yıllara giderek idolü olan şarkıcı özentisi Sandie ile yaşadıklarını konu alıyor.  Ancak bu yılların Londra’sı hiç de göründüğü ve hayal ettiği gibi değildir. Rüyalar yıkılmaya ve daha karanlık bir şeylere dönüşmeye başlar.  

Addams Ailesi 2

Kevin Pavlovic, Laura Brousseau ve Greg Tiernan olmak üzere 3 yönetmenin imza attığı; Bette Midler, Charlize Theron ve Chloe Grace Moretz gibi dünyaca ünlü isimlerin sesleriyle hayat verdiği animasyon filmi Addams Ailesi 2, bu hafta sevenleri ile buluşuyor. Serinin ikinci filminde; Gomez ile Morticia’yı çocukları büyümüş ve çılgına dönmüş bir halde buluyoruz. Aralarındaki bağı daha da kuvvetlendirmek için perili karavanları ile Amerika’nın diğer ucunda doğru bir aile tatiline çıkan kahramanlarımızın karşısına çıkan yeni karakterler onları birbirinden komik çatışmalara sokacaktır.

Af

Cem Özay imzalı; Emine Meryem, Timur Acar, Yusuf Bayraktar ile Hakan Aslan’ın yer aldığı filmde; otoriter bir adam ağaç ticareti yaparak yaşamını sürdürmektedir. Adamın adaletsiz ve baskıcı davranışları ailesi ile arasının açılmasına neden olur. Ailenin yaşadıkları bütün sorunlardan kurtulması birbirlerini affetmelerine bağlıdır. Film, 4. Antalya Film Forum’da Proje Geliştirme TRT Özel Ödülü, 15. Köprüde Buluşmalar’da ise Başka Sinema Dağıtım Ödülü aldı.

Kırmızı Pabuçlar ve Yedi Cüceler

Sung Ho Hong’un yönetmenliğini üstlendiği; Sam Claflin, Gina Gerchon, Chloe Grace Moretz ve Patrick Warburton’un seslendirerek canlandırdığı animasyon film Kırmızı Pabuçlar ve Yedi Cüceler (Red Shoes and The Seven Dwarfs) izleyenleri bir masal dünyasına davet ediyor. Pamuk Prenses, çok sevdiği babasını aynı zamanda üvey annesi olan kötü kalpli cadının elinden kurtarmak için çalışırken bir çift kırmızı pabuç bulur. Ve bunlar sayesinde büyüleyici bir güzelliğe kavuşur. Bu esnada da Masallar Diyarı’nın başka yerinde birbirinden yakışıklı 7 prens de cüceye dönüşmüştür ve bu büyüyü bozmanın yollarını aramaktadırlar. Bir dizi olaylar sonucunda Pamuk Prenses’in yolu bu cücelerle kesişir.

Seni Bulacam Oğlum

Gökhan Yıkılkan’ın hem yönetip hem de oynadığı, ayrıca kendisine ünlü oyuncular Gürkan Uygun, Ali Sürmeli ve Fulden Akyürek’in rol aldığı ‘Seni Bulacam Oğlum’ filminde; İskender Ertan ile birlikte biriktirdikleri paraları alıp ortadan kaybolur. Ayrıca İskender, çok tehlikeli bir tefeci olan kişilere de borç yapmış ve bütün borçları da Ertan’ın üstüne yıkmıştır. Paralarını isteyen tefecilerin tehditleriyle bunalan Ertan, İskender’in peşine düşer. Bu macerada karşısına çok çeşitli karakterler ve onlara yardım edecek bir yaşlı dilenci çıkar.  

Yorumlar (0)