Sinema sektörüne, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sinema sektörü için yeni projeler kapsamında; senaryo, kısa film, animasyon film ve proje geliştirme türleri için 2021 yılı destekleri açıklandı. Bakanlık bu yıl, toplamda 1 mişyon 782 bin lira destekte bulunacak.

KÜLTÜR-SANAT 22.02.2021, 10:56 23.02.2021, 09:09
Sinema sektörüne, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan destek geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü kapsamında her yıl belli dönemlerde açtığı destek projesini bu yıl içinde belirledi. Başarılı yapımlara maddi destek verilecek proje kapsamında senaryo, kısa film, animasyon film ve proje geliştirme türlerindeki 2021 yılı destekleri alan projeler ise açıklandı.

Destek alan kadın sinemacı sayısı arttı

Sinema sektöründen ve Bakanlık temsilcisinden oluşan 8 kişilik bir kurul tarafından projeler değerlendirilmeye alındı. Sonuç olarak; 35 senaryo ve diyalog yazım projesine 553 bin lira, 43 kısa film yapım projesine 799 bin lira, 7 animasyon film yapım projesine 200 bin lira ve 3 proje geliştirme projesine 230 bin lira olmak üzere toplamda 88 projeye 1 milyon 782 bin lira destek kararı verildi. Geçtiğimiz yıllara nazaran destek alan kadın senarist ve yönetmen sayısındaki artış ise dikkat çekti. Senaryo türünde destek alan kadın sinemacı oranının yüzde 55, tüm türlerde ise yüzde 45 olduğu belirtildi.

Mart ayında ikinci destek başvuruları açılacak

Gelecek aylarda ise sinema destekleri projeleri alınmaya devam edecek. Bu bağlamda ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, uzun metrajlı sinema film yapım, dağıtım ve tanıtım, ortak yapım ve çekim sonrası destek başvuruları, Mart ayı içerisinde alınacak. Başvuruların sonuçları ise, Nisan ayında açıklanacak. Bakanlık daha önce de, küresel salgın nedeniyle, süreçten etkilenen sinema salonu işletmecilerine 15,9 milyon liralık destek vermişti.

Yorumlar (0)