"Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" beyazperdeye uyarlanıyor

Yılmaz Erdoğan'ın bir döneme damgasını vuran kült tiyatro oyunu "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" film olacak. Çekimine önümüzdeki aylarda başlanacak olan filmin yönetmen koltuğunda Andaç Haznedaroğlu oturacak.

KÜLTÜR-SANAT 13.02.2020, 16:45
"Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" beyazperdeye uyarlanıyor

Yılmaz Erdoğan imzalı tiyatro oyunu "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" beyazperdeye taşınıyor. 1998 yılında ilk kez sahnelenen ve 4 yıl boyunca aralıksız kapalı gişe sergilenen oyunun sinema filmi versiyonu, yine Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden çıkacak.

Filmin yönetmeni ise "Acı Tatlı Aşk", "Misafir" ve "Her Şey Aşktan" gibi filmlere imza atan Andaç Haznedaroğlu olacak. Filmin çekimlerinin oyuncu kadrosu kesinleştikten sonra önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor. 

Türkiye'de yaşanan toplumsal değişimin hızını, üstün zekalı bir kadın olan Gülseren ve bir köşkte birlikte yaşadığı ailesinin hayatı üzerinden anlatacak olan "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?"nün, Ekim 2020 tarihinde vizyonda olması bekleniyor.

1 milyondan fazla izlenmişti
İlk kez 1998 yılında sergilenen "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?", sahnelendiği yıllar boyunca büyük ilgi görmüştü. Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Zerrin Sümer, Sinan Bengier, Salih Kalyon, Ayberk Atilla, Bican Günalan ve Neslihan Yeldan gibi önemli isimlerin yer aldığı oyun 504 kez sahnelenmiş ve 1 milyondan fazla kişi tarafından izlenmişti.

Yorumlar (0)