Şanlıurfa, müzik kenti olmak için UNESCO yolunda!

Sıra geceleriyle ünlü ve farklı müziğiyle turistlerin gözde mekânlarından olan Şanlıurfa kenti, UNESCO yolunda! Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin müziğinin tanıtılması açısından ‘müzik kenti’ olması için, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’ne başvurulmasına karar verildi.

KÜLTÜR-SANAT 04.03.2021, 17:56 05.03.2021, 16:49
Şanlıurfa, müzik kenti olmak için UNESCO yolunda!

İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses gibi güçlü seslerin doğduğu kent olan ve birçok müzisyenin yetiştiği Şanlıurfa, müzikal zenginliğini tüm dünyayla paylaşmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa’nın ‘müzik kenti’ unvanı alması için UNESCO’ya gidildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa kentinin müziğinin yaşatılası adına, ‘Müzik kenti’ olarak unvan alması için, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü yani UNESCO’ya başvuru yapılacak.

Şanlıurfa müziği gelecek nesillere aktarılacak

Şanlıurfa kentinin müziğinin gelecek nesillere aktarılması ve dünyaya tanıtılması amacı taşıyan bu başvuru, belediyenin önemli girişimlerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Böylece Sıra gecesi kültürünün yaşatıldığı Şanlıurfa’da, kent müziği de tescil edilecek.

Etkinlikler konusunda fikir alışverişi yapıldı

UNESCO başvurusu sonrası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıda gerçekleştirilecek kültür etkinlikleri ve bu konuda atılacak adımlar üzerinden UNESCO başvurusu konusunda iletişim alışverişi gerçekleşti.

Yorumlar (0)