Sanatçıları buluşturan Japonya Festivali, çevrimiçi düzenleniyor!

Japonya ve Türkiye’nün kültürel ilişkilerin daha da gelişmesi açısından her yıl yapılan ve Japonya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Japonya Festivali” salgın nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 14.12.2020, 14:34
Sanatçıları buluşturan Japonya Festivali, çevrimiçi düzenleniyor!

Japonya Büyükelçiliği tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin Japonya ile olan kültürel ilişkilerinin sağlamlaştırılması amacıyla düzenlenen “Japonya Festivali", 2020 yılı sonunda ‘çevrimiçi’ olarak düzenlenecek. Koronavirüs salgını nedeniyle dijitale taşınan festival, 16 Aralık’ta başlayacak ve Ocak 2021 sonuna kadar devam edecek. 
 



Festival bu yıl,  İzmir depreminden zarar görenlere destek mesajı taşıyacak olan “Geleneksel Japon ve Türk Çalgıları Konseri ile başlayacak. Sevilen Japon müzik grubu “Yamatolia” nın gerçekleştireceği konser, geleneksek Türk çalgıları olan Sipsi ve Ney’in yanında Arp ve Perküsyon’un da yanında yer aldığı bir orkestra ile çıkacak.

Japon etkinlikleri ile ‘evde’ hoş vakit geçirilecek


Festivalde ayrıca; Türkiye’de de ekranlarda çıkan yaşam koçu Kobayashi Masataka’nın söyleşisi, Japonya’nın geleneksel savunma sanatlarından “İaido Gösterisi”, “Ertuğrul 1980” film gösterimi, “Ikebana” Çalışması, Japonya Büyükelçiliği’nde görevli şef Miura Mideki’den “Temari Suşi Yapımı” ve Manga çizim yarışması gibi etkinlikler gerçekleşecek.
 



Koronavirüs salgını gölgesinde yaşadığımız zor günlerde festival, evinizden rahatça Japon kültürüne erişerek hoş vakit geçirilmesini sunduğunu belirtiyor. Japonya Festivali hakkına daha detaylı bilgiler, Japonya Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Facebook:https://www.facebook.com/japonyabuyukelciligi/
Instagram:https://www.instagram.com/japonyabuyukelciligi/
YouTube:https://www.youtube.com/c/japonyabuyukelciligitr
 

Yorumlar (0)