Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın tablosu, Londra’da satılacak!

Osmanlı dönemine ait birçok eserin bulunduğu İngiltere’deki Sothebys’s müzayede evinde, üçüncü kez bir Kanuni Sultan Süleyman portresi satılacak. Londra’da satışa sunulacak olan tablo, İtalyan bir ressam tarafından yapılan üçüncü tablo olarak dikkat çekti.

KÜLTÜR-SANAT 29.03.2021, 16:47 30.03.2021, 09:37
Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın tablosu, Londra’da satılacak!

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan müzayede evi, önemli bir esere ev sahipliği yapıyor. Osmanlı Devleri’nin önemli padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman, bir İtalyan ressam tarafından resmedildi. İngiltere’de bulunan Sothebys’s müzayede evinde açık arttırma yoluyla satışa sunulacak olan eser, müzayede evinde satılacak olan üçüncü Kanuni Sultan Süleyman portresi olma özelliğini taşıyor. 31 Mart Çarşamba günü açık arttırmayla satışa sunulacak olan portre,  80 bin Sterlin ile 120 bin Sterlin arasında değerle satılacak.

Tabloda Kanuni’nin 43 yaşındaki hali resmedildi

Portrede 43 yaşındaki Kanuni Sultan Süleyman’ın portresi yer alırken, ayrıca müzayede evinde Osmanlı dönemine ait eserler de yer alıyor. Osmanlı ve Venedik sanatçıları arasında 1530 yılında önemli çalışmalar gerçekleştiğini belirten Sothebys müzayede evi Orta Doğu Uzmanı Benedict Carter,  tablonun 16. yüzyıla ait olduğunu belirtti. Ellerindeki tablonun birer benzerlerinin de Viyana ve Floransa’da bulunduğunu söyleyen Carter, eserin bakırın üzerine resmedilmiş olduğunu belirtti.

Üçüncü Kanuni Sultan Süleyman tablosu

Bakır üzerine resim yapmanın Kuzey Avrupa bölgesinde uygulanan bir resim tekniği olduğunu söyleyen Carter, özellikle son 20 yıldır olan Osmanlı Padişahların Portrelerinin piyasada kendilerine yer bulduğunu belirtti. Eserim Sotheby’s müzayede evinde satılacak olan üçüncü Kanuni Sultan Süleyman tablosu olduğunu söyleyen Carter, bunun kendileri için önemli ve değerli olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)