Mevlüt Çavuşoğlu, Tacikistan Temsilciler Birliği Başkanı ile görüştü 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tacikistan ile ilişkilerini sürdürüyor. Duşanbe’de Tacikistan ve Afganistan eş başkanları ile gerçekleştirilen görüşmelerde Çavuşoğlu, “ikili ilişkilerin ele alındığını” söyledi. 

GÜNDEM 29.03.2021, 17:02 30.03.2021, 09:48
Mevlüt Çavuşoğlu, Tacikistan Temsilciler Birliği Başkanı ile görüştü 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlar Konferansı’nda bulunmak üzere Tacikistan’daydı. Burada Afganistan ve Tacikistan eş başkanları ve temsilciler birlikleriyle görüşen Çavuşoğlu, görüşmelerini Twitter hesabından duyurdu.

“İkili ilişkileri ele almak amacıyla” konferansta bulunduğunu belirten Dışişleri Bakanı, Tacikistan için “dost ve kardeş ülke” sıfatını kullandı.



“İş birliği imkanları değerlendirildi”

Duşanbe’de düzenlenen konferansa Türkiye, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan gibi Türk ülkelerinin bakanları ve temsilcileri katıldı Konferansın ardından Tacikistan ve Afganistan eş başkanlarıyla özel görüşmeler gerçekleştiren Çavuşoğlu, ikili ilişkileri geliştirme konusunda Türk dünyası ve Orta Asya’ya ağırlık vermek istediklerini belirtti.

İş birliği imkanlarının değerlendirildiği toplantıda Çavuşoğlu, Tacikistan ile Türkiye arasında 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleyerek toplantıyı sonlandırdıklarını belirtti. 

Yorumlar (0)