Oscar ödüllü oyuncu Ukrayna’da yaşananların belgeselini yapacak

Ukrayna’da yaşanan gerilimin iyice artması ile beraber her kesimden insan olaya dahil olmaya başladı. Son olarak daha önce Oscar ödülünü de kazanan başarılı oyuncu Sean Penn Ukrayna’da yaşananların belgeselini çekmek için bölgeye gitti.

KÜLTÜR-SANAT 25.02.2022, 10:24 26.02.2022, 09:26
Oscar ödüllü oyuncu Ukrayna’da yaşananların belgeselini yapacak

Ukrayna’da yaşanan gerilim beyaz perdeye de taşınabilir. Into the Wild ve Mystic Riveer gibi başarılı yapımlarda yer alan dünyaca ünlü oyuncu Sean Penn Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatması üzerine bölgeye gitti. Başarılı oyunculuğunun yanı sıra son sönemde adını yönetmenlik ve yapımcılık alanlarında da duyurmaya başlayan Penn’in Ukrayna’da yaşananları belgelemek adına bölgeye gittiği aktarıldı.

"Batılı siyasetçilerin gösteremediği cesareti gösterdi"

Ukrayna hükümeti tarafından servis edilen fotoğrafta başarılı oyuncunun Zelenskiy’nin basın toplantısını dikkatle takip ettiği görülüyor. Penn’in Ukrayna’da olmasına ilişkin Devlet Başkanlığı’ndan da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada başarılı oyuncunun Kiev’e gelme amacının Ukrayna’da yaşananları ve Rus işgalini kayıt altına alarak bir belgesel yapmak olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada ayrıca Batılı siyasetçiler de yoğun bir şekilde eleştirildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Sean Penn’in Batı’da yer alan siyasetçiler de dahil olmak üzere pek çok insanın gösteremediği cesareti gösterdiği aktarıdı.

Türkiye’ye de gelmişti

Ukrayna’ya en son geçtiğimiz yılın Kasım ayında gelen Penn askeri yetkililerle de görüştü. 61 yaşında olan başarılı oyuncunun Vice Studios adına yapılacak bir belgesel için çalışmalar yürüttüğü açıklandı. Daha önce Türkiye’ye de gelen Sean Penn 2018 yılında Cemal Kaşıkcı cinayetine ilişkin de bir belgesel çekmeye başlamıştı. Ancak bu belgesel henüz yayınlanmadı.

Yorumlar (0)