Rusya yalnız Ukrayna’yı değil altını da “vurdu”

Rusya'nın ılımlı açıklamalarıyla birlikte hafta başında yumuşayan altın, Putin'in ordusunun dün Donbas'a girmesiyle yeniden zirveyi gördü. Bugün ise küresel piyasalarda gram altın fiyatları düşmeye başlarken ons altın yükselişe geçti. Küresel yatırımcılar, güvenli liman bulmak amacıyla metale yöneldi.

EKONOMİ 25.02.2022, 10:10 27.02.2022, 09:55
Rusya yalnız Ukrayna’yı değil altını da “vurdu”

Küresel piyasalarda risk durumunun hat safhaya ulaşmasıyla birlikte altın fiyatları dün, zirveyi görmüştü. Son 1,5 yılın en yüksek seviyesinde seyreden altın, bu sabah itibarıyla yumuşamaya başladı. Küresel altın fiyatları ve dolar kurunun düşmesiyle birlikte gram altın da bu sabah itibarıyla 900 TL’nin altına düştü.

920 TL’den düşmeye başladı 

Gram altın, 920 TL’den düşmeye başladı. Bu sabah itibarıyla 870 TL’ye kadar düşen altının bir süre daha iniş seyretmesi bekleniyor. Çeyrek altın 1499 TL’den satılırken cumhuriyet altını da 6170 TL’den satılıyor.  



Ons altın, küresel gerilimle tırmanıyor 

Ukrayna’daki tansiyonu düşüren açıklamalar hafta başında gelmiş ve bu haberlerle birlikte ons, 1893 dolar seviyesine gerilemişti. Hafta boyunca Rusya-Ukrayna gerilimine göre inişli çıkışlı seyir izleyen ons, Putin’in işgal bildirisini imzalamasıyla birlikte yüzde 1,5’ten fazla yükseldi ve 1974 dolar seviyesini gördü.  

Yatırımcılar güvenli limanlar arıyor 

Küresel yatırımcılar, ons altından vazgeçip güvenli limanlara yönelmeye başladı. Rus savaşının riskleri, küresel risk iştahının toparlanmasıyla birlikte kazançlarının bir kısmını geri veren metal, yatırımcı kesim için en büyük araç oldu. Bu sabah itibarıyla metal, 1916 dolardan işlem görüyor. 

Yorumlar (0)