Netflix Mayıs takvimi açıklandı: Cem Yılmaz sürprizi...

Netflix’in büyük bir merakla beklenen Mayıs ayı takvimi paylaşıldı. Biz de yeni ayın ekran programını sizler için derledik.

KÜLTÜR-SANAT 24.04.2022, 19:22 24.04.2022, 20:24
Netflix Mayıs takvimi açıklandı: Cem Yılmaz sürprizi...

Dünyanın en popüler video içerik platformlarından Netflix her ay yeni ekran programlarını açıklıyor ve kullanıcılar merakla beklediği yayınların ne zaman Netflix’e geleceğini araştırıyor.

Peki Mayıs ayı Netflix ekranında neler var? İşte yeni ayın takvimi…

Octonautlar: Kara Operasyonu (2. sezon)

Netflix’in animasyon – çocuk türündeki yapımı Octonautlar: Kara Operasyonu ilk kez geçtiğimiz sene yayımlanmıştı. İzleyiciler tarafından çok beğenilen yapımın 2. sezonu 2 Mayıs tarihinde platformda yayına girecek.

Dizide dünyayı gezen Kaptan Barnacles, Kwazii ve diğer üyeler, yeni ortamları keşfederek daha çok canlıyı koruma altına almaya çalışıyor.

Nefesini Tut: Buz Dalışı

Netflix’in yeni ayda platforma ekleyeceği yapımlardan birisi de Nefesini Tut: Buz Dalışı olacak. Yapım belgesel sevenlere hitap edecek. Dünya rekorunu kırmaya çalışan serbest dalgıç Johanna Nordblad’ın yaşam öyküsü belgeselde anlatılıyor. Nordblad dünya rekorunu buzun altında tek bir nefeste katettiği mesafeyle almaya çalışıyor.

Nefesini Tut: Buz Dalışı, 3 Mayıs tarihinde platformda yayında olacak.

Erime: Nükleer Felaketin Eşiği

4 Mayıs tarihinde Netflix’te yayına girecek bir yapım Erime: Nükleer Felaketin Eşiği. Nükleer konusu tüm dünyanın da gündemindeyken ilgi çekeceği düşünülen yapımda Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinde yer alan Three Mile Adası’nda yer alan nükleer santralde meydana gelen kazanın tanıkları; olayın öncesi ve sonrasında yaşananlarla kazanın etkilerini mercek altına alıyor.

Clark

Clark, Netflix’in yeni aydaki dizilerinden biri. İlk sezonuyla 5 Mayıs tarihinde yayımlanacak olan mini diziyi Jones Akerlund yönetiyor ve dizide Bill Skarsgard rol alıyor.

Bir kitap uyarlaması olan dizide “Stokholm sendromu” teriminin ortaya çıkmasıa sebep olan sıra dışı bir suçlu olan Clark Olofsson’un öyküsü anlatılıyor.

The Pentaverate

Netflix’in bir başka yapımında tarihin derinliklerine yolculuk yapılıyor. 14. yüzyılda tüm dünyayı sarsan Kara veba salgınından bu zamana dek dünyadaki önemli olayları beş kişiden oluşan gizli bir ekip yönetse ne olurdu?

İşte Kanadalı bir gazeteci, beklenmedik bir zamanda bu gerçeği ortaya çıkarmaya ve dünyayı kurtarmaya adamış olarak kendisini buluyor.

Yapım 5 Mayıs tarihinde ilk sezonuyla yayımlanacak. Başrollerinde Richard McCabe, Lydia West, Mike Myers gibi isimler yer alıyor.

Hatırlatmakta yarar var. Mike Myers, dizinin senaristi ve aynı zamanda yaratıcısı.

Marmaduke

Animasyon türünü sevenlere hitap eden Marmaduke, Netflix’in Mayıs ayı takviminde paylaştığı yapımlardan. 1 saat 30 dakika uzunluğundaki komedi – animasyon türündeki yapım sevilen çizgi romandan uyarlandı.

Filmde başı bir türlü dertten kurtulmayan yaramaz Marmaduke, köpek şovu dünyasında öne çıkmaya çalışıyor.

Animasyon filmi Mary Hart, J. K. Simmons, Pete Davidson gibi isimler seslendiriyor.

Maraduke 6 Mayıs tarihinde Netflix’te yayında olacak.

Zoraki İkili

Sihirbazlar Çetesi ve Lupin gibi yapımlarda imzası bulunan Louis Leterrier’in yönetmenliğini yaptığı aksiyon komedisi Zoraki İkili, Mayıs ayında izleyiciyle buluşuyor.

Laurent Lafitte ve Omar Sy gibi isimlerin rol aldığı komedi 2 saat 1 dakika uzunluğunda ve konusu şöyle:

10 senenin ardından tekrar birleşmek durumunda kalan uyumsuz iki polis, büyük bir komplonun tehdit ettiği ayrışmış bir Fransız kasabasında yaşanan cinayeti araştırmakla görevlendirilir.

Film 6 Mayıs tarihinde Netflix’te yayına girecek.

Workin’ Moms (6. sezon)

Workin’s Moms 5 sezondur süren bir durum komedisi. Ve izleyicilerin ilgisi ve beğenisiyle 6. sezonla da platforma bu ay gelecek.

Dizinin yaratıcısı Catherine Reitiman ve başrollerinde Juno Rinaldi, Dani Kind, Catherine Reitman gibi isimler yer alıyor.

Dizinin yeni sezon konusu ise şöyle: Doğum izninin ardından dört anne işe geri dönüyor ve patronları, çocukları, aşk hayatları ve yaşadıkları yerdeki hayatlarıyla izleyicilerle buluşuyor.

İlk kez 2017’de izleyiciyle buluşan Workin’ Moms yeni sezonuyla 10 Mayıs’ta plaftormda yer alacak.

Erşan Kuneri

Erşan Kuneri, şüphesiz Mayıs ayının en çok beklenen yapımlarından biri.

8 bölümden oluşan mini dizi ünlü komedyen Cem Yılmaz’a ait.

Seneler önce Arif V 216 ve G.O.R.A. gibi yapımlarla izleyiciyle buluşan Yılmaz, Erşan Kuneri karakterini diziye uyarladı.

Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği Erşan Kuneri dizi, Netflix’te 13 Mayıs’ta yayına girecek.

Film yetişkin film yapımcısı Erşan Kuneri’nin 1975-1978 yılları arasında sinema macerasını konu edinecek.

Güneşin Karanlığında

Güneşin Karanlığında Amerikan yapımı Michael Connely’in çok satan romanından uyarlanan yeni bir Netflix dizisi. Bir kazanın ardından gözden düşen yetenekli avukat Mickey Haller’in aldığı yeni bir cinayet davasının ardından kendisiyle özdeşleşen Lincoln’ünde kariyerine yeni bir başlangıç yapmasını konu ediniyor.

Dizinin başrollerinde Becki Newton, Neve Camplbell, Manuel Garcia-Rulfo gibi isimler yer alıyor.

Güneşin Karanlığında 13 Mayıs tarihinde izlenebilecek.

Liseye Dönüş

Komedi türünde yeni bir film Liseye Dönüş. Sam Richardson, Zoe Chao ve Rebel Wilson gibi isimler başrolünde yer alıyor ve 1 saat 52 dakika uzunluğunda.

Platformda 13 Mayıs tarihinde yayına girecek ve konusu ise şöyle:

Bir amigo gösterisi esnasında 20 yıl boyunca komaya giren ve gözlerini açtığında 37 yaşında olan bir kadın lise mezuniyet balosunun kraliçesi olmak için kollarını sıvar.

Karanlık Kız

Mayıs ayında Netflix’te ödüllü bir film de izlenecek. Karanlık Kız. Orijinal adıyla The Lost Daughter.

Karanlık Kız, Maggie Gyllenhaal tarafından yazıp yönetilen bir film. Elena Ferrante’nin aynı isimli romanından uyarlandı. Şaşırtıcı kadroda Alba Rohrwacher, Jack Farthing, Oliver Jackson-Cohen, Dagmara Dominczyk, Paul Mescal, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Dakota Johnson gibi isimler yer alıyor.

Filmin dünya prömiyere 3 Eylül 2021’de 78. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Film festivalinde Gyllenehaal, En İyi Senaryo dalında Altın Osella Ödülü’ne layık görüldü. Bununla birlikte film 2021 Kasım ayında gerçekleşen Gotham Bağımsız Film Ödülleri’nde pek çok ödül de kazandı.

Filmin konusu…

Film de güney İtalya’daki küçük bir sahil kasabasında yaz tatilindeyken genç bir anne ve kızına takıntılı olan Leda ismindeki orta yaşlı bir kadın hakkındadır. Bu anne ve kızına olan takıntısı, Leda’yı geçmişinin sınırlarıyla yüzleşmek konusunda karşı karşıya getirir.

Leda tek başına bir deniz tatilindedir ve sahilde onları izleyen genç bir anne ve kızıyla kendini tüketir. Zorlayıcı yöndeki ilişkilerden rahatsızlık duyan Leda, erken anneliğin verdiği dehşet, yoğunluk ve yorgunluğa dair kendi hatıraları karşısında şaşkına döner. Leda’yı genç bir anne olarak yapmış olduğu sıra dışı seçimlerle sonuçlarıyla yüzleşmek durumunda kaldığı kendi zihninin garip dünyasına şoke eder.

Film 17 Mayıs tarihinde platformda izlenebilecek.

Who Killed Sara? (3. Sezon)

Who Killed Sara, Netflix’e 3. sezonuyla gelecek. Dizinin son sezonunda düşmanlar müttefik olacak ve nihayet gerçekler ortaya çıkacak. Alex ise Sara’ya ne olduğunu bulmaya çalışacak.

Dizi yeni sezonuyla 18 Mayıs’ta izlenebilecek.

Adam Conover ile Siyasetin Kirli Yüzü

Adam Conover ile Siyasetin Kirli Yüzü, orijinal ismiyle The G Word with Adam Conover, Amerika Birleşik Devletleri yapımı, komedi – belgesel türünde bir yapım.

Yapımın detaylarında ise Adam Conover’ın yaşamımızda büyük bir yer tutan devlet kurumunun nasıl çalıştığını, yenilgi ve zaferleri nasıl değiştirebileceğimizi sorguluyacak.

Belgesel 19 Mayıs 2022 tarihinden itibaren platformda izlenebilecek.

Patron Bebek: Beşiğe Dönüş

Patron Bebek ilk çıktığı günden bugüne dek çok sevildi ve izlendi. Şimdi ise yeni maceralarıyla geri dönüyor.

19 Mayıs’ta izlenebilecek olan filmde Ted Templeton Jr. tekrar Patron Bebek’e dönüşmek için Tina’nın sihirli mamasını kullanacak ve yaşanan maceralar izlenecek.

Love, Death & Robots (3. sezon)

David Fincher ve Tim Miller’ın Emmy ödüllü animasyon antolojisinin üçüncü sezonu Love Death and Robots Netflix’te izleyicisiyle buluşacak.

Dizinin daha önceki sezonları gibi yine izleyiciyi kendisine hayran bırakacağı düşünülüyor. Her bölümde farklı bir hikayenin anlatıldığı dizinin yeni sezonu için izleyiciler oldukça heyecanlı.

Dizi 20 Mayıs’ta izlenebilecek.

Yolun Açık Olsun

Yolun Açık Olsun yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu, başrollerinde Engin Akyürek ve Tolga Sarıtaş’ın olduğu Hakan Evrensel’in aynı isimli eserinden uyarlanan yerli bir film ve 23 Mayıs tarihinde Netflix’te yayında olacak.

Mincemeat Operasyonu

Mincemeat Operasyonu gerçek bir öyküden uyarlama bir film. İki İngiliz istihbaratçının 2. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirmek ve Nazileri kandırmak için yapmış olduğu sıra dışı planı konu ediniyor. 26 Mayıs tarihinde yayımlanacak.

My Little Ponny: Bir İz Bırak

Netflix’in çocuk dizileri kategorisinde yayına aldığı yapım, kristallerin gücünün azaldığını görmesi üzerine Zipp’in bu durumun sebebini anlamak için göreve çıkmasını ve yaşadıklarını konu ediniyor.

Film 26 Mayıs tarihinde platformda minik izleyicileriyle buluşacak.

Stranger Things (4. sezon – 1. Kısım)

Sevilen yapım Stranger Things 4. sezonunun 1. kısmıyla 27 Mayıs tarihinde izleyicisiyle buluşacak. Yeni sezonda ise bahar tatili esnasında Hawkins’e geri dönen karanlık, yeni korkuları, savaş tehlikesini ve rahatsız edici hatıraları beraberinde getirecektir.

Yorumlar (0)