Sırbistan'da şampiyon Andrey Rublev!

Andrey Rublev, Sırbistan Açık Tenis Turnuvası finalinde dünya 1 numarası olan Sırp tenisçi Novak Djokovic'i 2-1 yenerek şampiyon oldu.

SPOR 24.04.2022, 20:12 25.04.2022, 13:51 Hakan Öksüz
Sırbistan'da şampiyon Andrey Rublev!

Erkekler tenisinde zirvede bulunan Sırp tenisçi Novak Djokovic, Sırbistan Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde Andrey Rublev ile kozlarını paylaştı. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından gerçekleştirilen toprak kort turnuvasının finali büyük heyecana sahne oldu.

Dünya 8 numarası Andrey Rublev, mücadelenin ilk setini 6-2 kazandı. İkinci sette toparlanan Djokovic, rakibini zorladı. Her iki tenisçinin de etkili bir mücadele ortaya koyması üzerine sette eşitliğin tie break ile bozulmasına karar verildi. Seti 7-6 kazanan Djokovic, durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü tur, Djokovic için hüsran oldu

Karşılaşmanın üçüncü seti, hem Djokovic hem de hayranları için şoke ediciydi. Kendi servislerinin hepsini kırdıran dünya 1 numarası Novak Djokovic, final setini 6-0 kaybetti. Sırp rakibine karşı 2-1'lük üstünlük kuran Andrey Rublev, Sırbistan Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Andrey Rublev'in ilk Djokovic galibiyeti!

Andrey Rublev, kariyerinde ilk defa Novak Djokovic'e diz çöktürmüş oldu. 20 kez grand slam şampiyonu olan Djokovic, sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık'a katılamamıştı. Bunun sebebi, 34 yaşındaki ünlü tenisçinin koronavirüs aşısı olmak istememesiydi.

Yorumlar (0)