Muğla’da, piyasa değeri 1 milyon dolar olan Grek sikkesi bulundu!

Dünyada sadece 42 tane olan ve Muğla’da ele geçirilen Atina Grek sikkesi, değeriyle dikkat çekti. Milattan önce beşinci yüzyıla ait olan sikkenin, piyasa değerinin 1 milyon dolar olduğu belirtildi.

KÜLTÜR-SANAT 01.03.2021, 14:02
Muğla’da, piyasa değeri 1 milyon dolar olan Grek sikkesi bulundu!

Muğla’da, milattan önce 5’inci yüzyıla ait bir Atina Grek sikkesi ele geçirildi. Pitasadaki değerinin bir milyon dolar olduğu belirtilen sikkenin, dünyada sadece 42 tane bulunduğu belirtiliyor. Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Ortaca İlçe Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda bulunan sikkelerin, Ortaca Sarıgerme Mahallesi'nde bir şahsın elinde bulundu. Şahsın, sikkeleri satmak için müşteri aramasından sonra böyle bir bilgi ekiplere ulaştı.

Suçüstü yakalandılar

İstihbari çalışmaların arsından Jandarma İstihbarat ekipleri, alıcı kılığına girdi. Şahıs ile buluşan ekipler, Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ile İstihbarat Şube Müdürlüğünğn de ortak operasyonuyla beraber şahsı suçüstünde yakalandı.

Değeri 1 milyon dolar

Gözaltına alınan şahıslara yapılan arama sonucunda, 42 gram ağırlığında M.Ö. 5’inci yüzyıla ait, dünyada sadece 42 adet olan Atina Grek sikkesi ele geçirildi. Yaklaşık 1 milyon dolar değerindeki sikkelerin,, bir müzede sergilenmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)