Menemen dünyaya açılıyor! İtalya’dan övgü dolu sözler

3-4 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Faenza kentinde gerçekleştirilen Uluslararası Çömlek Festivali’nde Menemen dünyaya açıldı. Ülkelerin farklı şehirlerinden gelen seramik sanatçıları hünerlerini gösterirken, ziyaretçiler de fuar alanında bulunan eserleri görme fırsatı buldu.

KÜLTÜR-SANAT 07.09.2022, 10:34 07.09.2022, 17:14
Menemen dünyaya açılıyor! İtalya’dan övgü dolu sözler

İtalya’nın Faenza kentinde düzenlenen Uluslararası Çömlek Festivali’nde Menemen dünyaya açıldı. Dünyanın farklı şehirlerinden gelen birden fazla seramik sanatçısı hünerlerini ortaya koyarken, ziyaretçiler fuar alanında bulunan eserleri inceledi. Dünya şampiyonluğu adına farklı bölgelerden bölgeye gelen 50 sanatçı iki tur şeklinde düzenlenen yarışmada kıyasıya rekabet etti.

Özel eserler ortaya çıktı

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışma kapsamında açıklamada bulunan Faenza Belediye Başkanı Massimo Isola, “Menemen’in çömlek ustaları oldukça etkileyici ve çok özel eserler ortaya çıkardı. Ekim döneminde Menemen’de birincisi düzenlenecek olan Uluslararası Çömlek Festivali’nde bir araya gelmenin heyecanını şimdiden yaşıyoruz.” dedi.

Menemen ilçesinin şehirlerinde devamlı olarak anıldığını ifade eden Başkan Isola, “Belediye Başkan Vekilimiz Aydın Pehlivan’ın katılım sağlamasından mutlu olduk. Çömlek sanatçılarına ve kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şenlik heyecanını bir arada yaşamak adına orada bulunacağız” diye konuştu.

Ortak projeler düzenlenecek

1 aylık çalışmanın ardından meydana getirdiği dev vazoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ armağan eden Kültür Bakanlığı sanatçısı Ahmet Taşhomcu’nun da içerisinde bulunduğu 6 kişilik çömlek ustası ekibi Faenza şehrinde düzenlenen festivale katılım sağladı.

Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Bilal Deniz, usta çömlekçiler Oktay İde, Ramazan Deniz, Ali Hikmet Koç ve Ayhan İde’nin Türkiye’yi temsil ettiği festivalde Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan da ustaları tek bırakmadı. Eğlencenin dünyanın dört bir kesiminden gelen ziyaretçilerle buluşma noktası halinde geldiğine vurgu yapan Pehlivan, “İlk olarak Faenza Belediye Başkanımız Massımo Isola ve takım arkadaşlarına ilgisi ve konukseverliği adına teşekkürlerimi sunuyorum. İlerleyen zamanlarda da ortak projeler düzenleyeceğimizi düşünüyorum. Bizim adımıza oldukça değerli bir çalışma oldu. Faenza’da burada bulunan kişilerle beraber olmaktan fazlasıyla keyif aldık. Burada bulunan kişileri de ekim ayının ilk günlerinde Menemen ilçemizde birincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Çömlek Festivali’nde görmek isteriz.” dedi.

Dünya ikinciliği kazanıldı

Yarışmalarda sergiledikleri performans adına Menemen Çömlek Ustalarını da kutlayan Pehlivan, “Dünya Şampiyonu ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı ve Ahmet Taşhomcu, Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Bilal Deniz, Menemen’in usta elleri Oktay İde, Ramazan Deniz, Ali Hikmet Koç, Ayhan İde ve Menemen Şahinler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şahin ile beraber Faenza Argilla Seramik Festivali’ne geldik. Bu kişiler daha öncesinde de Türkiye’yi temsil etmiş sanatçılarımız. Yarışmada finale giden 4 ustamız içerisinde Oktay İde Dünya 2’nciliğini aldı. Hepsini canı gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)