Masallarla, Doğu’nun mistik hikayesine yolculuk!

Mezopoptamya’dan Hindistan’a uzanan mistik bir doğu yolculuğu… Servin Sarıyer'in çevirisini üstlendiği “Doğu Masalları”, Karakarga Yayınları'ndan çıktı!

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2020, 13:08
Masallarla, Doğu’nun mistik hikayesine yolculuk!

Doğu’nun kuşların kanatları altında, süvarilerin sırtında diyar diyar gezen ve kolektif bilinçdışının efsunlu masalları; “Doğu Masalları” kitabında hayat buluyor. Karakarga Yayınları’ndan çıkan “Doğu Masalları” kitabı, Servin Sayıner’in çevirisiyle yayınlandı. Dicle ve Fırat nehirleri arasında bulunan ve tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Mezopotamya’dan başlayarak Hindistan’a uzanan mistik masallar, bir bakıma dünyanın da görkemli bir anlatısı olarak öne çıkıyor.


Doğu Masalları, büyünün zenginliğinde olan kültürel bir yapıyı, binlerce yıldır korumayı başaran bir coğrafyada gelişiyor. Mistik hikâyesini Hinduizm, Budizm, Zerdüştlük ve İslam alan kitap, farklı inançların ve kültürleri bir arada iç içe geçişine ve ortaya çıkan farklı yaşayışı gösteriyor. Kitabı okumaya başladığınızda bir bakıma mistik kahramanlar, büyüler, mucizeler ve motifler zihninizde misafir oluyor…
 



 

Yorumlar (0)