Lucifer dizisi Konusu, Oyuncuları, Sezonları

İlk 3 sezonu FOX’ta yayına başlayan, daha sonra iptal olmasının ardından yayın hakları Netflix tarafından satın alınan ve iki sezondur devam eden “Lucifer” dizisi hakkında merak edilenler…

KÜLTÜR-SANAT 05.12.2020, 17:53
Lucifer dizisi Konusu, Oyuncuları, Sezonları

Tom Kapinos’un hayata geçirdiği, uluslararası alanda bol izleyicisi bulunan “Lucifer” dizisi, hayranları tarafından sıkı takip ediliyor. İlk üç sezonun ardından, dizinin iptal edildiği FOX tarafından duyurulunca, hayran kitlesi tarafından sosyal medyada “Luciferi Kurtar” etiketiyle çalışmalar başlatıldı. Dünya gündemine çıkan konunun sonucunda dizinin yapımcıları, Haziran 2018’de Netflix ile anlaşarak akıllıca bir harekette bulundu. Dördüncü ve Beşinci sezonu Netflix’te yayınlanarak dünya gündemine tekrar oturan dizinin 6. Sezonu da merakla bekleniyor! Dizinin Türkçe dublaj bölümleri ve tüm sezonları da Netflix’ten izlenebiliyor.

Konusu ilgi çekici olan ve başrol oyuncusu Tom Ellis’e büyük hayranlık kazandıran dizinin tüm sezonlarını, hikayesini ve merak edilen her konusuna hep birlikte bakıyoruz…
 


 

Lucifer dizisi konusu


Amerikan fantastik komedi ve drama dizisi olan Lucifer, 25 Ocak 2016’da ilk sezonuyla FOX’ta yayına başladı. Bir DC çizgi romanı olan “The Sandman” den uyarlanarak hayata geçirilen dizinin senaryosu, Mike Carey tarafından hayata geçirildi.Dizinin bölümleri 42 dakika olarak yayınlanıyor.
Dizide şeytanımız Lucifer’ın hayatına odaklanıyoruz. Artık “Cehennemin Efendisi” olarak anılmaktan sıkılan Lucifer’ımız, şeytanlığı bırakıp bir fani olarak yaşamak istemektedir. Los Angeles’ın çılgın ve renkli hayatında ‘Lux’ adında bir mekan açmaya karar veren Lucifer’ı, babası Tanrı ve kardeşi Melek de bırakmayacaktır! Eski hayatından kopamayan Lucifer, ailevi probelemleriyle de uğraşmak zorunda kalır.


Bir yandan da dünya üstündeki suçluları yakalamak için, Yardımcısı Maze ve Dünya'da tanıştığı Dedektif Chloe ile birlikte çalışmaya başkayan Lucifer’ı daha çok macera beklemektedir…

Lucifer dizisi sezonları


1. Sezon, 25 Ocak 2016’da başladı ve 25 Nisan 2016’da sona erdi. 13 Bölüm süren sezon, FOX’ta yayınlandı.
2. Sezon, 19 Eylül 2016’da başladı ve 29 Mayıs 2017’de sona erdi. 18 Bölüm süren sezon, FOX’ta yayınlandı.
3. Sezon, 2 Ekim 2017’de başladı ve 28 Mayıs 2018’de sona erdi. 26 Bölüm süren sezon, FOX’ta yayınlandı.
4. Sezon, 8 Mayıs 2019’da yayına girdi. 10 bölümlük sezon, dijital platform Netflix’te yayınlandı.
5. Sezon, 21 Ağustos 2020’de yayına girdi. 8 bölümlük sezon, dijital platform Netflix’te yayınlandı.
 


 


Lucifer dizisi oyuncuları


Dizimizin “Lucifer Morningstar” yani ‘Şeytan’ karakterini, Tom Ellis canlandırıyor. ‘Dedektif Chloe Decker’ a ise, Lauren German hayat veriyor.
‘Dedektif Dan Espinoza’ yu Kevin Alejandrao’nun canlandırdığı dizide; Lucifer’ın kardeşi melek yani Amenadiel’i D.B. Voodside, İblis Maze’i Lesley-Ann Brandt, Terapist Linda Martin’i Rachael Harris ve Lucifer’ın annesi Charlotte’ı Tricia Helfer canlandırıyor.

IMDB’de Lucifer dizisi 


IMDB, Lucifer dizisine 10 üzerinden 8,2 puan verdi. 

Lucifer dizisi 5. Sezon Fragmanı
 

Yorumlar (1)
sehlaa 3 yıl önce
iyiii