Kimi zaman duygusal, kimi zaman savaşçı karakterin oyuncusu: Brie Larson!

O kimi zaman, yaşam umudunu tamamen tüketmişken, hayata çocuğuyla tutunan bir kadın… Bambaşka bir zamanda da, kimseyi dinlemeyip hayali için asla vazgeçmeyen bir savaşçı olarak da girdi hayatımıza… Hollwood’un takip edilesi Oscar ödüllü oyuncusu Brie Larson’a hep birlikte bakıyoruz!

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2020, 15:57 21.11.2020, 16:18
Kimi zaman duygusal, kimi zaman savaşçı karakterin oyuncusu: Brie Larson!

Her rolüyle gündeme oturan, Oscar ödülü kazanan, şiddete ve tacize uğrayan kadınlar için gerçekleştirilen çalışmalarda etkin görev alan Brie Larson’un filmlerine, kariyerine, Oscar ödülü aldığı filme, Captain Marvel evrenine ve hakkında merak edilenlere şöyle bir göz atalım!


Kalifornia’da doğup büyüyen Brie Larson, ev eğitiminin ardından Amerikan Konservatuar Tiyatrosu’na eğitime başladı. Oyunculuk hayatına The Tonight Show with Jay Leno programındaki Barbie skecinde rol alarak başlayan Larson’un ilk profesyonel projesi, 2001 yılındaki Raising Dad dizisindeki rolü oldu.  Larson, ilk projesinde “Genç Sanatçı Ödülleri” nde adaylık yakalayarak çocuk yaşında büyük bir başarıya imza attı.


2003 yılında Disney’in özgün filmi Right on Track'ta rol aldı. 2004 yılına geldiğimizde ise Larson; Keşke 30 Olsam ve Sleepover filmlerinde küçük rollerde görev aldı. Art arda Hoot, Scott Pilgrim Dünyaya Karşı, Liseli Polisler ve Kalbim Sende gibi fimlerde rol alarak, aranan oyunculardan bir tanesi haline geldi… Ayrıca 2009'dan 2011'e kadar United States of Tara adlı dizide oynadı. 2012 yılında geldiğimizde ise seksenlerin ünlü dizisi 21 Jump Street'ten uyarlanan Liseli Polisler filminde oynadı. 
 

"Gizli Dünya" filmindeki rolüyle Larson, Oscar ödülü kazandı!


2013 yapımı bağımsız filmi Short Term 12 (twelwe) deki rolüyle olumlu yorumlar alarak kendini fark ettiren Larson, en büyük çıkışını ise, 2015 yılında oynadığı “Room” yani “Gizli Dünya” filmindeki performansıyla yakaladı… Gizli Dünya filmindeki rolüyle dünya çapında başarı yakalayan Larson, aday olduğu Altın Küre ve Bafta gibi birçok ödül töreninden ödülle ayrıldı. Kariyeri için en önemli ödül ise, 2016 Oscar Ödülleri’nde bu filmle kazandığı “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü oldu!  Gizli Dünya filminde küçük yaşında istismar yaşayan genç bir kadına hayat veren Larson, Joy’un 5 yaşındaki oğlu ile uzun yıllar kapalı kaldığı oda sonrası hayata alışmaya çalışma sürecini başarılı bir performansla izlettirdi izleyenlere…

Larson’un bir sonraki yıl Oscar Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” nü Manchester By The Sea filmindeki rolüyle ödül kazanan Casey Affleck’i alkışlamaması büyük dikkat çekmişti. Affleck’in cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde bilindiği üzere Larson, cinsel tacize maruz kalan kadınlar hakkında yürütülen çalışmalarda etkin bir şekilde görev almıştı.

Oscar ödüllü bir oyuncu olarak Larson, şansını fantastik filmlerden yana kullandı ve takipçilerinin büyük bir merakla beklediği 2019 yapımı Captain Marvel’dan kullandı! İlk başlarda karaktere yakışmayacağı söylenen Larson’un performansı,  film izlendikten sonra oldukça beğenildi.
Karışık bir çok tepkiye maruz kalan filmin ardından Larson, Captain Marvel karakterini, 2019 yapımı “Avengers: Endgame” yani “Yenilmezler 4: Oyunun Sonu” filminde de canlandırdı.
 

Daha sonra merakla izlenen ve milyonlarca kullanıcısı olan dijital platform Netflix’in orijinal filmi “Unicorn Store” da başrol oynadı. Brie Larson, aynı zamanda “Unicorn Store” filminin yönetmenliğini de üstlendi. Marvel Sinematik Evreni’nde birlikte rol aldığı Samuel L. Jackson ile birlikte bu filmde de rol alan Larson, iş hayatında başarısız olmuş Kit adındaki bir kadına hayat verirken; film Kit’in hayalleri ve gerçekler arasında sıkışmasını konu alıyor…


Son olarak ise yakın zamanda, Destin Daniel Cretton’ın yönetmenliğini üstlendiği 2020 yapımı  “Just Mercy” filminde “Eva Ansley” karakterine hayat verdi. 
Sinemada karakteristik hikayelere ve karakterlere hayat vermeye devam edeceğine inandığımız Brie Larson, inanıyoruz ki daha güçlü kadınların hikayelerini anlatmaya devam edecektir…


 

Yorumlar (0)