Kapadokya Film Festivali için hazırlıklar başladı

Nevşehir Belediyesi'nin bu sene ilk defa gerçekleştireceği Kapadokya Film Festivali, 29 Mayıs'ta başlayacak.

KÜLTÜR-SANAT 18.01.2020, 17:48
Kapadokya Film Festivali için hazırlıklar başladı

Nevşehir Belediyesi'nin bu sene ilk defa düzenlenecek Kapadokya Film Festivali için hazırlıklar başladı. Festival yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, festival Türk ve dünya sinemasından seçkin filmleri ve dünyanın her yerinden çok sayıda sinemacıyı sinemaseverlerle buluşturmayı hedefliyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'yı sinema sektörünün cazibe merkezlerinden biri durumuna getirmeyi amaçlayan festival, 29 Mayıs-3 Haziran'da düzenlenecek.

"Yoğun bir çalışma süreci başladı"

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Film Festivali'nin ülke sinemasına ciddi katkı vereceğini söyleyerek, kültür ve sanata değer veren Nevşehir halkının festivale büyük ilgi göstereceğine gönülden inandığını belirtti. Arı, çok kısa zamanda detaylarını duyuracakları festivalin Nevşehir'e çok yakışacağını ve bölgedeki sanatseverler, öğrenciler ve turistler için ayrı bir öneme sahip olacağını da ifade etti.

Festival Direktörü Suat Köçer ise festival hazırlıkları için yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini söyleyerek festivalin Türk sinema sektörüne de yeni ve güçlü bir soluk getireceği yorumunu yaptı.

Kapadokya’ya sinema heyecanı getirecek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Köçer, Türkiye ve dünyanın her yerinden seçkin filmler ve birbirinden kıymetli konukları Nevşehirli sinemaseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)