İran, düşen uçağın karakutusunu Ukrayna'ya gönderecek!

İran medyası, 9 Ocak'ta İran'ın "kazara" vurduğunu açıkladığı ve 176 kişiye mezar olan uçağın karakutusunun Ukrayna'ya gönderileceğini açıkladı.

DÜNYA 18.01.2020, 18:14
İran, düşen uçağın karakutusunu Ukrayna'ya gönderecek!

İran merkezli Tasnim haber ajansı, ülkenin başkenti Tahran'dan kalktıktan kısa bir süre sonra İran tarafından 2 adet füzeyle vurularak düşürülen ve 176 kişiye mezar olan Ukrayna Havayolları uçağının karakutusunun Ukrayna'ya gönderileceğini açıkladı.

Ukrayna yasal süreç başlatmıştı

Ukrayna Başsavcılığı, haftanın başında uçağın kayıt cihazlarının Ukrayna kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi için İran'a yasal talepte bulunulduğunu açıklamştı. Başsavcılık, delillerin karartılmasının önlenmesi için tüm önlemlerin alındığını da belirtmişti.

Trudeau "Fransa'ya gönderin" demişti

Uçağın düşürülmesiyle 63 vatandaşını kaybeden Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Cuma günü İran'a kayıtları Fransa'ya göndermesi çağrısında bulunmuştu. Trudeau, bu kararını Fransa'nın karakutuları analiz etmek için gerekli olan her şeye sahip olduğunu öne sürerek açıklamıştı.

Vurularak düşen uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, 4 Afgan, 3 Alman ve 3 İngiliz hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)