Kadınlara yönelik şiddeti kadınlar ‘Hegemonya’ da anlatacak!

Her alanda gündeme gelen ‘kadına şiddet’ e son vermek için çalışmalar yürüten kadinhaklari.org, yeni bir proje hazırladı. “Hegemonta” adlı belgesel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yayınlanacak!

KÜLTÜR-SANAT 23.11.2020, 14:39
Kadınlara yönelik şiddeti kadınlar ‘Hegemonya’ da anlatacak!

‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ olarak önemli bir gün haline getirilen 25 Kasım’da özel bir belgesel yayınlanacak. Kadına şiddete son verilmesi için dijital olarak hal bilgilendirmesi çalışmaları yürüten kadinhaklari.org, “Hegemonya” adında bir belgesel hazırladı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nun hayata geçirdiği Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında YouTube’da yayınlanacak olan belgesel, yaşamı birbirinden bambaşka koşullarda süren 9 farklı kadının hikayelerinden oluşuyor.

“Hegemonya”, Toplum ve medyanın kadına şiddete bakışını sorguluyor

Handan Uslu, Ayşe Ece Durmaz, İris Mozalar, Gül Erdoğmuş, Merve Namlı, Mahinur Aytaç, Zeynep Reva ve Nesibe Kırış’ın hikayelerine ve tanıklıklarına odaklanan “Hegemonya” da; şiddet sonrası hak ve yaşam mücadelesi esnasında kadınları bekleyen hukuki ve psikolojik yolculuğa dokunurken, kurulan ortak duygularla bu mücadeleye katılanlar konuşuluyor. Toplum ve medyanın kadına şiddete dair bakış açısını ve kattığı etkiyi konu alan “Hegemonya” belgeseli, Handan Akın’ın yönetmenliğinde ve Berk Büyükakın’ın prodüksiyonluğunda gerçekleştirildi. Görüntü yönetmenliğini Barış Aygen’in üstlendiği filmin müzikleri ise İlay Bal’a ait.


Hegemonya’nın ilk gösterimi, 25 Kasım Çarşamba günü saat 14:00’te kadinhaklari.org'un YouTube kanalından yapılacak. Gösterimin ardından film ekibinin katılacağı bir çevrimiçi söyleşi gerçekleşecek. Filmin söyleşisi saat 14.45’de ‘Zoom’ platformu üzerinden izlenebilecek.


 

Yorumlar (0)