Jumanji izle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

1995 yapımı Amerikan fantastik ve macera filmi Jumanji’nin konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 15.01.2021, 17:59 16.01.2021, 16:49
Jumanji izle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

1981 yılında çıkan ve Chris Van Allsburg’un kaleme aldığı çocuk kitabına dayanan 1995 yapımı “Jumanji” filmi; Van Allsburg, Greg Taylor, Jonathan Hensleigh ve Jim Strain tarafından ortaya konuldu.

Filmin yapımcı kadrosunda Robert W. Cort, Ted Fi Fieldeld, Larry J. Franco, Scott Kroopf ve William Teitler bulunuyor. Thomas E. Ackerman’ın görüntü yönetmenliğini üstlendiği film, James Horner tarafından müziklendiridi. Filmin yıldız oyuncuları arasında Robin Williams, Kirsten Dunst, David Alan Grier ve Bonnie Hunt gibi isimler bulunuyor.

1995 yılının en yüksek gişe hasılatı yapan 10. filmi olan Jumanji, 15 Aralık 1995’te dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Daha sonra filmin seri olabilecek filmleri de geldi. 2005 yılında Zathura: Bir Uzay Macerası, 2017’de  Jumanji: Ormana Hoş Geldiniz  ve 2919’da Jumanji: Bir Sonraki Seviye filmleri yayınlandı.



Jumanji konusu

Ünlü yönetmen Joe Johnston “Honey, I Shrunk The Kids”, “The Rocketeer” ve “The Pagemaster” gibi filmlerin ardından dördüncü kez yönetmen koltuğuna oturduğu film olan “Jumanji”, 90’lı yılların en eğlendirici filmlerinden biri olma özelliği taşıyor. 

Bir kız ve erkek iki kardeş, eski ve esrarengiz bir oyun keşfederler. Bu masaüstü oyunu oynamaya başlayan iki kardeş, aynı oyun tarafından 25 yıl önce yutulmuş olan Alan Parrish adlı adamı kurtarmış olurlar. Oyuna hapsolduğunda bir çocuk olan Parrish, şimdi ise koca bir adamdır. Kardeşler, oyunun aslında bitmediğini ve yarıda kaldığını görürler. İki kardeşin önce evleri sonra tüm kasabaları oyunun içinden çıkarlar.



Muzip maymunlar, yok edici gergedanlar, filler ve aslanlar, kardeşlerin olduğu yeri işgal etmeye başlarlar. Yarım kalan oyunu durdurmanın tek yolu ise oyunu tamamen bitirmektir. 



Jumanji oyuncu kadrosu    

Filmin baş karakteri,Alan Parrish’e Robin Williams hayat verdi. ‘Sarah Whittle’ rolünü Bonnie Hunt canlandırırken, ‘Samuel Alan Parrish / Van Pelt’ karalterlerine Jonathan Hyde hayat verdi.

David Alan Grier ‘Carl Bentley’ rolünü, Kirsten Dunst ’Judy Shepherd’ karakterini, Bradley Pierce ‘Peter Shepherd’ rolünü ve Bebe Neuwirth ‘Nora Shepherd’ karakterini canlandırdı.

Adam Hann-Byrd ‘Genç Alan Parrish’ ve Laura Bell Bundy ise ‘Genç Sarah Whittle’ olarak karşımıza çıktılar.





IMDB’de Jumanji

IMDB, Jumanji filmine, 10 üzerinden 7,0 puan verdi.



Yaklaşık 65 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen film, dünya çapında 262,8  milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.



Türkiye’de ise film, 22 Mart 1996 tarihinde vizyona girmişti.

Jumanji izle

Jumanji Fragmanı

 

Yorumlar (3)