Soylu: Sol örgütlerin kırsal kadroları tamamen tasfiye edildi

Ankara’da 25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat Mezuniyet Törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada FETÖ'nün eli ayağının artık kesildiğini ve sol örgütlerin kırsal kadrolarının tamamen tasfiye edildiğini belirtti.

GÜNDEM 15.01.2021, 17:59 Hanife
Soylu: Sol örgütlerin kırsal kadroları tamamen tasfiye edildi

Ankara’da düzenlenen 500 kadının mezun olduğu 25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat Mezuniyet törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Burada konuşma yapan Soylu, 15 Temmuz gecesine değinerek, o gecenin şehitleriyle FETÖ’nün tüm hesaplarını alt üst edildiğini ve düşmanların bir kez daha hüsrana uğradığını belirtti. Soylu, 2016 yılında 8 bin olan özel harekatın bugün 22 bine çıktığının altını da çizdi.

PKK’nın bir zamanlar 1500 kişiyle piknik yaptığını söyleyen Soylu, bugün sadece 320 kişi kaldığını belirterek, PKK’nın kolunu kaldıracak hali kalmadığını söyledi.

Bugün sol örgütlerin kırsal kadrolarının tamamen tasfiye edildiğini aktaran Soylu, “Bir iki kişi ya vardır ya yoktur. Onlar da Avrupa'ya kaçma telaşında” dedi.

"PKK'ya her yıl 5 bin kişi katılırken gecen yıl sadece 52 kişi katıldı"

Soylu PKK'ya önceden yılda 5 bin kişinin katıldığını belirterek, geçen yıl katılan kişi sayının 52 olduğunu söyledi. Soylu,  kandırılan 52 kişinin de geç olmadan kurtarılacağının altını çizdi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra yaşadığı değişim ve gelişimin tarihin hiçbir döneminde yaşanmadığına dikkat çeken Soylu, yerli ve milliliğin alelade bir söylem olmadığını, Türkiye’nin ve milletinin 21. yüzyıl stratejisi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)