İstanbul ve Ankara renkli etkinlikleriyle sanatseverleri bekliyor: İşte etkinlik takvimi...

Cumhuriyetin 98. senesinde birer gün arayla Ankara ve İstanbul'da açılan AKM'lerde renkli etkinlik takvimleri dikkat çekiyor. Sanatseverler pandemi zamanında birbirinden eğlenceli aktivitelerle güzel vakit geçirebildiği etkinlik takviminin tüm detayları haberimizde...

KÜLTÜR-SANAT 20.11.2021, 14:55
İstanbul ve Ankara renkli etkinlikleriyle sanatseverleri bekliyor: İşte etkinlik takvimi...

28 Ekim de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara da Atatürk Kültür Merkezin de Millet Bahçesi açılmıştı.

29 Ekim de ise İstanbul da Cumhuriyetin 98. yılında yeni Atatürk Kültür Merkezi kapılarını açtı. Bir gün ara ile hem Ankara da hem İstanbul da AKM’ lerin açılmasıyla birçok etkinlik sanatseverlerle buluştu.

İstanbul’da 13 yıl aradan sonra yeniden

13 yıl aradan sonra yeniden sanatseverlere kapılarını aralayan AKM herkes tarafından merakla bekleniyordu. Yapımı 2,5 yıl süren AKM, ilk yapının mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu’nun imzasını taşıyor. Eski binanın silueti ve karakteristik özellikleri korunarak inşa edilen yeni AKM’ 5 bloktan oluşuyor ve 95 bin metrekare kapalı alana sahip.

Yeni AKM’ de neler var?

Açıldığı günden itibaren özellikle sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği AKM’ de okuyucuları bekleyen 2 katlı dev bir kütüphane bulunuyor. Çocuk sanat merkezi, sinema ve sergi salonu, müzik platformu, kafeler, tasarım dükkânı ve restoranları bulunan yeni AKM’ de bir de “kültür sokağı” olarak da adlandırılan bir yaşam alanı hazırlandı.

Yeni AKM’ de tüm bu alanların dışında sanata ilgi duyan herkesi heyecanlandıracak başka alanlar da var. Kültür Sokağı alanın da yer alan AKM Müzik Kayıt Stüdyosu, toplumun her kesimine hitap eden özellikle gençlerimizin sanata katılım ve üretimini destekleyen bir merkez olarak hazırlanmış.

AKM’de Yeşilçam Sineması

1998 yılında Beyoğlu’nda açılan Yeşilçam Sineması, sadece bağımsız filmlerin gösterilmesi ilkesiyle çalışan Türkiye’deki tek “Bağımsız Program Sineması” olarak bilinmektedir.

Bağımsız uzun metraj filmlerin yanında, kısa film ve belgesellerin de gösterimlerine olanak sağlayan Yeşilçam Sineması; yönetmen, oyuncu ya da ülke temalı film haftaları ve kısa film ve belgesel festivallerine de ev sahipliği yapmıştır. Yönetmen Reis Çelik tarafından kurulan sinema, artık bu geleneğini Atatürk Kültür Merkezinde sürdürecek.

AKM’de sanatseverleri bekleyen etkinlikler

İstanbullu sanatseverler Opera’ dan tiyatroya, bale Atölyesinden Klasik Türk Sanatları Sergisi’ ne kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan AKM’nin takvimine akmistanbul.gov.tr/tr/etkinlikler sayfasından kolayca ulaşabilir.

Ankara AKM Millet Bahçesi birçok etkinlikle gençlere kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim de AKM de açılışını yaptığı Başkent Millet Bahçesinde 16 Kasım tarihin de başlayan gençlik festivali 21 Kasım’a kadar devam edecek.

Ankara'nın merkezinde, Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleşen büyük gençlik festivali tanınmış, alnında başarılı ve sevilen birçok sanatçıyı gençlerle bir araya getirmeye devam ediyor.

Festivalde neler mi var?

‘Tam Bana Göre Festival’ sloganı ile başlayan festivalde konserlerden özel konferanslara, söyleşilerden imza etkinliklerine, atölyelerden deneyim alanlarına kadar birçok alan bulunuyor. Bunların dışında festivalde sergi alanları, VR etkinlikler, sertifikalı eğitimler, e-learning eğitimlerine giriş imkânı, etnospor, sürpriz yazarlarla söyleşiler, sahaflar ve yayıncılar, girişimcilikten edebiyata konferanslar, özel lezzetler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediyelerimizin birbirinden ilginç stantları var.

21 kasıma kadar devam edecek olan ‘Tam Bana Göre Festival’ Başkent Millet Bahçesinde tüm gençleri ve kendini genç hisseden herkesi bekliyor.

Pazar gününe kadar daha iyi bir planınız yoksa işte festival takvimi;

HABERNEDİYOR.COM / KÜBRA ÖZGÜ ÖZEL HABER

Yorumlar (0)