İlk kez izleyeceğiniz tarihi görüntüler, devasa bir arşiv: Bakanlık tamamını erişime açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyet'in ilk yıllarına, Anıtkabir'in yapımından ve Kore Savaşı'nın görüntülerine dek bakanlığın arşivindeki tarihi birçok görüntünün erişime açıldığı bilgisini paylaştı.

KÜLTÜR-SANAT 06.12.2022, 15:11 06.12.2022, 15:17
İlk kez izleyeceğiniz tarihi görüntüler, devasa bir arşiv: Bakanlık tamamını erişime açtı

Bakan Ersoy, Osmanlı'nın son zamanından Cumhuriyet'in ilk yıllarına, Anıtkabir'in yapımından Kore Savaşı'na dek Bakanlığın arşivinde bulunan görüntülerin web sayfasından ve "Film Mirasım KTB" uygulaması ile erişime sunulduğunu kaydetti.

Film Mirasım uygulaması ve web sayfasından erişilebilecek

Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

"Bakanlığımızın arşivinde bulunan kültürel mirasımızın görsel belleğini ortaya çıkartan filmlerimizi "Film Mirasım KTB" uygulaması ile vatandaşlarımızın erişimine açtık. Filmlerin restore edilmesi ve dijitalleştirilmesine ilişkin emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Anıtkabir'in yapımı, Kore Savaşı, Cumhuriyet'in ilk dönemlerine ilişkin çok sayıda film...

Osmanlı'nın son zamanlarından Cumhuriyet'in ilk dönemlerine, Kore Savaşı'na ve Anıtkabir'in yapımına dek... Herkesin ilgisini çekecek olan yüzlerce film sizleri bekliyor. Sinema Genel Müdürlüğümüz arşivinde bulunan belge filmleri hazırlamış olduğumuz web sitesi ve mobil uygulama ile erişime sunduk. Bu filmlere link üzerinden ve "Film Mirasım KTB" mobil uygulaması ile ulaşabilirsiniz. Uygulamanın hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Yorumlar (0)