İstiklal Caddesi saldırısında “sosyal medya” detayı: Soylu açıkladı

Taksim’de meydana gelen terör saldırısına dair yeni bilgilendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu, "Bombanın yapımı sosyal medya üzerinden gösterilerek imal edildi" dedi.

YAŞAM 06.12.2022, 15:16
İstiklal Caddesi saldırısında “sosyal medya” detayı: Soylu açıkladı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Daire Başkanlığınca, Antalya’nın ilçesi Serik’te 7. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı başlatıldı. 3 gün kadar devam edecek olan çalışmanın açılışı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında, birden fazla hususta oturumlar gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Taksim saldırısına dair yeni bilgileri açıkladı

Burada önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Kasım günü İstiklal Caddesi’nde meydana gelen kanlı terör saldırısı hakkında yeni bilgileri aktardı.

Olayın bütün detaylarıyla incelendiğini aktaran Bakan Soylu, "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada kullanılan bombanın bir sosyal medya uygulaması üzerinden yönlendirmelerle imal edildiğini açık bir şekilde söyleyebilirim. Her bir ayrıntısının bu şekilde tarif edildiğini, Hacı kod isimli Amerika’ya bağlı olan PYD/PKK terör örgütü üyelerinin cep telefonu sayesinde hem bombayı oraya koyan hem de bombayı üretenin cep telefonu üzerinden imal edildiği bilgileri bulunmaktadır. Devlet asla dedikodu yapmaz, her zaman bilgi ile çalışma sağlar. İlk ifadelerde ‘Ben bana verilen paketi çikolata zannediyordum’ cümleleri gerçekleri yansıtmıyor. Patlamanın tüm detayları teşkilatımız tarafından kayıtlara düşürülmüştür. Aciz olmadık, hiçbir görevi de açık bir şekilde bırakmadık” dedi.

Yorumlar (0)