Hekimoğlu İsmail vefat etti

Asıl ismi Ömer Okçu olan ve 'Minyeli Abdullah' romanıyla geniş kitlelerce tanınan yazar, gazeteci Hekimoğlu İsmail 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

KÜLTÜR-SANAT 16.01.2022, 00:06 16.01.2022, 16:55
Hekimoğlu İsmail vefat etti

Okçu'nun vefat haberini oğlu Osman Okçu sosyal medya hesabı üzerinden "Babam ahiret yolculuğuna çıktı. Hepinizin dualarını beklerim." sözleriyle duyurdu.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'de, özellikle 'Minyeli Abdullah' romanı ile tanınan yazar Hekimoğlu İsmail'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kıymetli yazara Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailesine ve okurlarına başsağlığı temenni ediyorum." sözlerini sarf etti.

Hekimoğlu İsmail (Ömer Okçu) kimdir?

Gazetecilik kariyerine haftalık İttihad gazetesi ile başlayıp, 5 sene boyunca Yeni Asya Gazetesi'nde köşe yazarı olarak çalışan Okçu, ardından 1975 yılında Sur dergisini çıkardı.

Timaş'ın ve Türdav'ın kurucularından biri olan Okçu, 1988 yılında başladığı Zaman Gazetesi'ndeki köşe yazarlığını uzun seneler boyunca sürdürdü. Kaleme aldığı 'Minyeli Abdullah' adlı romanı, ilk kez 1965 yılında Babıali'de Sabah gazetesinde yayımlandı.

Harran Üniversitesi tarafından 'Fahri Edebiyat Doktorası' unvanına 1994 tarihinde layık görülen Okçu, yurt içinde ve dışında çok sayıda konferans verdi.

Yorumlar (0)