Kılıçdaroğlu'ndan 'Türkiye inşası' vurgusu

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener, Çankaya Uluslararası Dostluk ve Barış Ödül Töreni'ne iştirak etti.

SİYASET 16.01.2022, 00:53
Kılıçdaroğlu'ndan 'Türkiye inşası' vurgusu

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen törende, jüri tarafından 'Uluslararası Barış ve Dostluk Ödülü'ne layık görülen eski Yunanistan Başbakanı George Papandreu ile yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli'ye ödüllerini CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener verdi.

"Kasetlerini gizli gizli dinlerdik"

Kılıçdaroğlu, törende, biri sanatçı diğeri siyasetçi kişiliği ağır basan iki önemli şahsiyetin bu ödülleri aldığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bir sanatçıyla bir siyasetçinin yan yana, dostluk ve barış ödülü alması gerçek anlamda çok önemlidir. İkinizin de çok büyük sıkıntılar çektiğini çok iyi biliyorum. Sizler ülke dışındayken, sizin kasetlerinizi biz gizlice dinlerdik. Çünkü onlar yasaktı fakat biz, o kasetleri büyük bir zevkle dinlerdik ve sizin ülke dışında çektiğiniz özlemi bizler de aslında kendi ülkemizde çekerdik."

Dostluk ve barışın çok önemli iki kavram olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, dostluğu ve barışı içselleştirmenin doğayı ve dünyayı sevmek manası taşıdığını dile getirdi.

"İttifak olarak inşa edeceğiz..."

Kılıçdaroğlu, ayrıca burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir portresini gördüğünü söyleyerek, "Sayın Akşener'e dedim ki 'Ben bu portreyi ilk defa görüyorum.' Biraz kuşkuyla ve biraz kaygıyla bakan bir portreydi o. Bugünkü Türkiye'ye bakıyormuş gibi geldi bana fakat ben Atatürk'e söz veriyorum, bu endişeyi kaldıracağız. Güzel bir Türkiye'yi Millet İttifakı ile birlikte inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Dostluğu ve barışı her ortamda, her yerde savunacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, programı gerçekleştiren Çankaya Belediyesi'ne ve katkı sunan tüm jüri üyelerine teşekkürlerini iletti.

"O çok büyük bir aydın"

Papandreu, bu ödülü alıyor olmanın büyük bir onur olduğunu kaydetti. Bu akşam Livaneli ile birlikte aynı sahnede yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Papandreu, Livaneli'nin büyük bir yazar, aydın ve sanatçı olduğunu sözlerine ekledi.

Zülfü Livaneli ise "Çok güzel, manalı bir ödül oldu. Dost yüzler görüyor olmak, ihtiyacımız olan bu dönemde bizleri sevindiriyor." diye konuştu.

Eğer hayatta olsaydı bu ödülü eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in alacağını belirten Livaneli, bu yüzden de ödülünü Cem için aldığını sözlerine ekledi. 













Yorumlar (0)