Harry Potter'ın Hagrid'inden üzen haber!

Harry Potter filmlerinde Hagrid karakterine hayat veren İngiliz tiyatrocu Robbie Coltrane, 72 yaşında hayatını kaybetti. Robbie Coltrane'in ölüm haberi, Harry Potter tutkunlarını yasa boğdu.

KÜLTÜR-SANAT 14.10.2022, 21:55 15.10.2022, 14:31 Hakan Öksüz
Harry Potter'ın Hagrid'inden üzen haber!

Harry Potter hayranları, filmlerin kadrosunda yer alan bir oyuncunun yaşamını yitirmesi haberiyle hüsrana uğradı. Harry Potter'ın dostlarından biri olan Rubeus Hagrid karakterini canlandıran Robbie Coltrane, 72 yaşında hayatını kaybetti. Doğum ismi Anthony Robert McMillan olan ünlü aktör, İskoçya'nın Larbert şehrindeki bir hastanede hayata gözlerini yumdu.

Robbie Coltrane'in ölüm sebebi ne?

Sinema tutkunları, Robbie Coltrane'in ölüm sebebi hakkında araştırma yapmaya başladı. Ölüm haberi, usta oyuncunun menajeri Belinda Wright tarafından duyuruldu. Robbie Coltrane'in son 2 yıldır bazı sağlık problemleri nedeniyle tedavi aldığı kaydedildi. Oyuncunun ölüm sebebine ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Rol aldığı bazı yapımlar!

30 Mart 1950 doğumlu İngiliz tiyatrocu Robbie Coltrane, sinema kariyerine 1983 yapımı Krull filmiyle adım attı. 1995 yılında gösterime giren James Bond: Golden Eye filminde de rol alan Robbie Coltrane; Van Helsing ve Ocean's Twelve gibi yapımlarla izleyici karşısına çıktı. İngiliz oyuncu, Harry Potter filmlerindeki Hagrid karakteriyle seyircilerin hafızasına kazındı.

Yorumlar (0)