Haftanın filmleri, izleyicileri ekran başına kilitleyecek

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 4 yerli 5 yabancı film vizyona girdi. Filmler arasında en çok ilgiyi çeken ise daha şimdiden Eternals oldu. Angelina Jolie’li Eternals’in seyircilerden kaç puan alacağı merak konusu. 

KÜLTÜR-SANAT 05.11.2021, 15:08 05.11.2021, 15:19
Haftanın filmleri, izleyicileri ekran başına kilitleyecek

Ülkedeki sinema salonlarında bu hafta 5 yabancı ve 4 yerli film vizyona girdi. Toplam 9 film içerisinde, geçtiğimiz hafta eleştirmenlerden düşük puan alan ve Marvel filmlerinin en düşük puanlısı olarak seyirciyle buluşan Eternals ilgi odağı oldu. Filmin, bazı sinema salonlarında şimdiden 10 puana yaklaştığı görülürken bazı filmlerin puan alamaması ise dikkat çekti. 

Eternals 

Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Angelina Jolie gibi usta isimlerin yer aldığı Eternals filmi, “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görülen Chloe Zhao tarafından çekildi. Tarih boyunca insanlığı koruyan bir grubun hikayesinin anlatıldığı film, aksiyon kategorisinde izleyicilerin karşısına çıkacak. 



Koruyucu 

Alfredo Quiroz, Teresa Ruiz, Katheryn Winnick, Jacob Prez, Liam Neeson gibi isimlerin yer aldığı film, Robert Lorenz tarafından çekildi. Emekli bir Vietnam gazisinin yaşamını anlatan aksiyon ve gerilim kategorisindeki filmde Jim Hanson’ın küçük bir çocuğu kartellerin elinden kurtarması ve sonrasında başına gelenler anlatılıyor. 



Tam Sana Göreyim 

Hans Löw, Sandra Hüller, Dan Stevens, Maren Eggert gibi isimlerin yer aldığı film, Maria Schrader’in yönetiminde çekildi. Alman yapımı olan bu bilim kurgu filminde romantik komedi de yer yer işlenmiş durumda. Kendi araştırmalarına devam etmek için bir bilimsel deneye dahil olan bilim insanının insansı robot tasarlarken başından geçenler anlatılıyor. 



Ahed’in Dizi 

Michal Benkovitz Sasu, Oded Azulay, Nur Fibak, Avshalon Pollak gibi oyuncuların yer aldığı film, Nadav Lapid’in yönetiminde izleyiciyle buluşuyor. Filmde, 2019 senesinde bir filmle sahneye çıkan yönetmenin bu kez kendine dönerek Filistinli bir aktivistin hayat hikayesini anlatması konu edildi.  



Cemil Şov 

Başar Alemdar, Cezmi Baskın, Alican Yücesoy, Nesrin Cavadzade ve Ozan Çelik’in başrollerini paylaştığı filmin senarist ve yönetmen koltuğunda Barış Sarhan oturuyor. Filmde, eski bir Yeşilçam aktörüyle yolları kesişen ve oyuncu olmak isteyen bir güvenlik memurunun hikayesi anlatılıyor. 



Fazla Şaapma 

Ahmet Kapucu’nun yönetmenliğini üstlendiği bu filmde Fırat Albayram, Ömür Özdemir, Hakan Meriçliler, Ayhan Taş ve sosyal medya fenomeni Ceyda Kasabalı yer alıyor. Yerli komedi kategorisinde vizyona giren film, Ömür Özdemir’in kendi hayatından uyarlanma. Askerlik dönemi ve işsizlik hayatının konu edildiği filmde hayattan yorgun düşmüş bir insanın anıları yer alıyor. 



Cühenna 

Yerli korku filmlerinden olan Cühenna’nın yönetmen koltuğunda Rafet Ögeday Erdoğan ve Gurbet Gurur Cantürk oturuyor. Filmin kadrosunda ise Şefika Ümit Tolun, Semih Uyulgan, Arifhan Durmuş ve Can Yavuz bulunuyor. Filmde, bir cadının ruhunun hapsedildiği köydeki çiftçinin kaybolması ve bu sorunu çözmeye çalışan iki arkadaşın hikayesi anlatılıyor. 



Turu ve Sirk Maceraları 

Tavuk olduğu için dışlanan Turu’nun hayatını konu alan animasyon filmin yönetmen koltuğunda Eduardo Gondell ve Victor Monigote oturuyor. 



Şeytanı Ararken 

Yerli korku filmlerinden bir diğeri Şeytanı Ararken’de Doğuş Arslan, Damla Nur Yılmaz, Kübra Kadı, Metin Yüksel ve Can Şallıoğlu’nun oyunculukları ön plana çıkıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Faik Ahmet Akıncı oturuyor. Filmde, internette gördükleri köye şeytan aramaya giden gençlerin hikayesi anlatılıyor. 

Yorumlar (0)