Fırıncılar Federasyonu’ndan zam açıklaması: “3 lira olabilir”

Türkiye Fırıncılar Federasyonu bugün yaptığı açıklamada girdi maliyetlerindeki artışın bir yansıması olarak ekmeğin 3 liradan satışa çıkabileceğini söyledi.

EKONOMİ 05.11.2021, 15:22 06.11.2021, 09:39
Fırıncılar Federasyonu’ndan zam açıklaması: “3 lira olabilir”

Herkesin merak ve endişeyle beklediği zam haberleri hakkında açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu, kilogramı şu anda azami olarak 10 liradan satışa sunulan ekmeğin satış fiyatının 12 lirayı geçmemesi konusunda bütün illere bir genelge gönderdi. Bu genelge ile birlikte 250 gram ekmeğin tanesi 3 liradan satılacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyon Başkanı olan Halil İbrahim Balcı sektörde girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek “Bu artışlar değerlendirildiğinde ekmek fiyatlarında artış yapılması gerekiyor” dedi.

Planlanan artışın makul oranda olduğuna dikkat çeken Balcı, “Ekmeğin kilosu 9,10 lira. 230 gramlık bir ekmek 2,5 liraya satılırsa kilosu da aynı oranla 10,86 lira olacak. Bu rakam da 12 liranın altında olması nedeniyle bu makul bir artıştır” ifadelerini kullandı.

“3 günde bir un fiyatlarının artması kabul edilemez”

Başkan 2017 yılından beri incelendiğinde maya fiyatlarının yüzde 300 oranında, un fiyatlarının ise yüzde 270 gibi fahiş oranlarda arttığını söyleyerek bu dönemde ekmekte sadece yüzde 100 bir artış yaşandığına dikkat çekti. Balcı, “Sadece 10 ay gibi kısa bir sürede un yüzde 10, işletme fiyatları da yüzde 60 oranında artış gösterdi. 3 günde bir, haftada bir un fiyatlarını artması asla kabul edilebilir değil.”

 Esnafın mağdur olmaması için ekmekteki fiyat artışının artık zorunlu olduğunu kaydeden Balcı, fırıncılara da çağrıda bulunarak; azami kilogram fiyatın 12 lirayı aşmayacak şekilde ticaret odaları ve valiliklere başvuru yapmaları konusunda çağrı yaptı.

Yorumlar (0)