"Gurur ve Ceza" sanatseverlerle buluşacak

Şeyma Barut, Sefa Çatuk, Feyzi Çelikten ve Gamze Zorlu bir grup sergisi olarak hazırladıkları "Gurur ve Ceza" için geri sayıma başladı.

KÜLTÜR-SANAT 03.01.2020, 17:19
"Gurur ve Ceza" sanatseverlerle buluşacak

Dostoyevski'nin "Suç ve Ceza" eseri ile Jane Austen'in "Gurur ve Önyargı" eserinde işlenen temel kavramlardan çıkan "Gurur ve Ceza" sergisi, Labirent Sanat'ta 16 Ocak'ta ziyaretçileriyle buluşacak.

Feyzi Çelikten, Gamze Zorlu, Sefa Çatuk ve Şeyma Barut’un hazırladığı grup sergisi, her ikisi de 19. yüzyıl Sanayi Devrimi’nin travmatik etkilerini yansıtan eserlerde betimlenen ortam ile 21. yüzyıl Bilgi Toplumu’nun varoluşsal sorunları arasında bir paralellik oluşturuyor. Serginin küratörlüğünü İpek Yeğinsü üstlendi. Sergi uygarlığın büyük değişimlerden geçtiği dönemlerde insanın özellikle etik ve aidiyet konusunda yaşadığı ikilemleri, toplumsal yaşamın değişik yönlerine odaklanarak canlı bir kurgu içinde irdeliyor.

Katılımcı bir sergi deneyimi

Sergide, her bir sanatçının desen ve pentür ağırlıklı eserlerinin yanı sıra, sanatçıları ve serginin çıkış noktasını meydana getiren yazarları aynı zaman ve mekân düzleminde buluşturan bir oda bulunuyor. Sergi hazırlık süreci içinde sanatçılara etki eden ve mekâna getirmeyi seçtikleri nesne ve belgelerin iç içe geçtiği bu oda, ziyaretçilere katılımcı bir sergi deneyimi sunuyor. “Gurur ve Ceza”, böylece sanatçılar, yazarlar ve izleyiciler arasındaki sınırları ortadan kaldırmayı, insan olmanın özüyle ilgili hiç değişmeyen her ne ise, her birimiz adına ona dokunabilme imkânının önünü mümkün olduğunca açmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)