Gladyatör Filminin Konusu - Fragman İzle

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 20:02 20.11.2020, 02:01
Gladyatör Filminin Konusu - Fragman İzle

2000 yılı yapımı olan Gladyatör filminin yönetmenliğini Ridley Scott yaparken, senaristliğini John Logan, William Nicholson, David Franzoni, yapmıştır. Filmin bütçesi 103 milyon dolarken yaklaşık 460 milyon dolar hasılat yapmıştır.

Gladiator filmi kısaca Maximus’un intikam alma hikayesini anlatmaktadır.

Filmin Konusu

Roma generali Maximus’un ülkedeki yetkisi git gide yükseliyordu, İmparator Marcus Aurelius tahta kendi oğlu Commodus’un yerine Maximus’un geçmesini istiyordu. Commodus babasının fikrini değiştirmeye çalışmaktaydı, ancak babasının fikrini değiştiremeyeceğini anlamış ve babasını öldürmüştü.

Commodus kendisini imparator ilan etmişti. Maximus’tan itaat etmesini istiyor, ancak Maximus bunu reddediyordu. Maximus daha sonra Pratorian Muhafızları tarafından tutuklanıyor ve ailesi öldürülüyor. Maximus muhafızların elinden kaçıyor, Evine gittikten sonra ailesini ölü olarak buluyor ve yaralarından dolayı bayılıyor.  Maximus daha sonra Proximo isminde bir gladyatör eğitmenine satıldığını ve Zucchabar şehrine götürüldüğünü görüyor.

Fragman İzle

Maximus, ilk başta bu turnuvalara katılmak istemiyordu. Ancak daha sonra turnuvalarda dövüşüyor. Proximo Maximus’a özgürlüğünü kazanması için kalabalığın desteğini alması gerektiğini söylüyordu. Proximo, gladyatörlerini Kolezyum’da savaşması için Roma’ya götürüyordu. Maximus burada Proximo’nun takımına galibiyet kazandırıyor, İmparator Commodus kazananları tebrik etmek için Kolezyum’a giriyor ve Maximus’a kendisini göstermesini söylüyordu. Maximus kendisini gösteriyor, ancak kalabalığın desteği ile öldürülmesine engel olunuyor.

Maximus daha sonra eski adamı Çiçero’nun hala kendisine sadık olduğunu öğreniyor. Maximus, Commodus’un kız kardeşi Lucilla, senatör Gracchus ile gizlice buluşup Commodus’u devirmeyi planlıyor. Ancak Commodus kendisine yapılacak komployu öğreniyor. Commodus, Lucilla’yı tehdit edip Gracchus’u tutukluyor ve gladyatörlerin kışlasına saldırıyor. Proximo ve adamları Maximus’un kaçması için kendisini feda ediyor, ancak Çiçero ile buluştuğu esnada yakalanıyor.

Gladyatör IMDB

Commodus halkın desteğini tekrardan kazanmak için Maximus’u Kolezyum düellosuna davet ediyor. Düelloda avantaj elde etmek için Maximus’u bıçaklıyor, Maximus düelloya çıkmasına rağmen düelloda ölüyor.

Kazandığı Ödüller

Gladyatör (Gladiator) filmi 2001 yılında MTV En İyi Film Ödülü’nü, En İyi Kostüm Tasarımı Oscar’ı, En İyi Film Oscar’ı, En İyi Ses Miksajı Oscar’ı, En İyi Görsel Efekt Oscar’ı almıştır. Bunun yanında BAFTA En İyi Film Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni ve BAFTA En İyi Kurgu Ödülü’nü almıştır. Ayrıca En Özgün Film Müziği ve Drama dalında En İyi Sinema Filmi Altın Küre Ödülü’nü almıştır. Bunların yanında birçok alanda birçok ödül almıştır.

Oyuncular

  • Russell Crowe: Maximus Decimus Meridius
  • Joaquin Phoenix: Commodus
  • Connie Nielsen: Lucilla
  • Oliver Reed: Proximo
  • Tommy Flanaga: Çiçero
  • Sven-Ole Thorsen: Tigris
  • Spencer Treat Clark: Lucius
  • Richard Harris: Marcus Aurelius
  • David Hemmings: Cassius
  • Derek Jacobi: Gracchus
  • Djimon Hounsou: Juba
  • John Shrapnel: Gaius
Yorumlar (0)