“Gezici Festival” e zorunlu ara!

Ankara Sinema Derneği tarafından 25 yıldır düzenlenen ve sinemaseverlerin buluşma noktası olan festivallerden bir tanesi haline gelen ‘Gezici Festival’ bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu bir ara verdiğini duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2020, 10:53
“Gezici Festival” e zorunlu ara!

Ankara Sinema Derneği tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen “Gezici Festival” bu yıl merakla bekleniyordu. Ancak dernekten yapılan açıklamaya göre Gezici Festival, bu yıl salgın nedeniyle düzenlenemeyecek. 

Gezici Festival’in 26. yılının gelecek yıl yapılması planlanıyor


25 yıldır Ankara, Eskişehir, Kastamonu, Sinop, Edremit ve Bursa gibi farklı farklı losyonlarda düzenlenen, Türk ve Dünya Sineması’nın birbirinden farklı filmlerinin bir araya geldiği seçkiler hazırlayan Gezici Festival’in yirmi altıncısının 2021 Kasım’da düzenlenmesine karar verildi. Koronavirüsünün filmleri hep birlikte ve sinema salonunda izlenmesine engel koyduğunu belirten dernek, sınırlı bir izleme deneyimine mahkûm ettiğini de söylüyor.


Çevrimiçi ve ya sanal ortamda bir festivalin, ‘Gezici Festival’ ruhuna zarar vereceğini ve yansıtmasının zor olacağını belirten dernek, gelecek yıl yeniden yollara düşme ümidiyle bir festival yapacaklarını ve 25 yıldır destek veren herkese teşekkür ettiklerini belirtti.
 


 

Yorumlar (0)