Galası yapıldı: “Demir Kadın Neslican” vizyona giriyor

Kanser tedavisi aldığı sırada hayata tutunma mücadelesi ile birçok kişiye ilham kaynağı olmuş olan Neslican Tay'ın yaşamını beyaz perdeye yansıtan "Demir Kadın Neslican" filmi, gala gösteriminde seyircisiyle bir araya geldi.

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2023, 10:10
Galası yapıldı: “Demir Kadın Neslican” vizyona giriyor

Filmde, kanser tanısı konulmasının sonrasında Neslican Tay'ın geçirdiği zorlu tedavi süreci, bu zaman zarfında meydana gelenler ve hayata tutunma mücadelesi öne çıkıyor. Paribu Cineverse Kanyon'da düzenlenen gala öncesinde gazetecilerin karşısına çıkan oyuncu ve senaristler, film ile ilgili düşünce ve duygularını paylaştı.

“5 film bile yapılırdı”

Senarist Nalan Merter Savaş, senaryoyu kaleme alırken Neslican'ı yakından tanımaya ve olabildiğince hayat hikayesine sadık kalmaya çalıştığını dile getirerek, "Oldukça güçlü bir yaşam. 5 film bile yapılabilirdi. Bunun içerisinde bir dünya inşa etmeye uğraştım. Umarım en iyi şekilde Neslican Tay'ı anlatabilmişizdir" şeklinde konuştu.

Filmde Neslican Tay rolünde olan Naz Çağla Irmak ise uzunca bir süredir sabırsızlıkla bugünü beklediklerine dikkat çekerek, "Galiba hepimiz kariyerimizin en kıymetli işlerinden birinde yer aldık. En azından benim açımdan bu şekilde. Çok özel ve sahici bir şey seyredeceğinizi düşünüyorum. Herkese iyi seyirler diliyorum" dedi.

Filmin, bir buçuk sene öncesinde çekildiğini aktaran Irmak, herkesin merakla beklediği bir yapım olduğunu düşündüklerini söyledi.

“Beni etkisi altına aldı”

Çekim yapılırken oldukça duygusal anlar yaşandığına işaret eden Irmak, "Bu hastalığın üstüne düşüp, anlamaya, anlatmaya ve inanmaya uğraşmak, bir açıdan beni de etkisi altına aldı. Hatta bazı günler bacağımda ağrılar meydana geldiği oldu. Rahat bir şekilde oynamak adına ve soru işaretlerinin kafamda dolaşmaması adına doktora giderek, 'Lütfen beni bir rahatlatın. Bir hastalığım olmadığını anlatın.' dediğim oldu ancak bence işime yaradı. İyi ki gittim. O kaygı ile oynayamazdım."

Neslican'ın annesi rolünde olan Deniz Uğur ise bazı sahnelerin sonrasında zaman zaman ağladıklarını ifade ederek, "Çekimler süresince ruhani ve manevi anlar yaşadık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
ayten 1 yıl önce
Emeği geçen herkese teşekkürler .Çok güzel bir film olmuş. Gözyaşları içinde izledik ışıklar içinde yat güzel hayat dolu azimli Neslican