Fadik Sevin Atasoy’a, Türkiye’nin ‘Meryl Streep’ i övgüsü!

Başarılı oyuncu Fadik Sevin Atasoy, kendi yazdığı tek kişilik tiyatro oyunu “MUSE 90401: Bir Esin Perisi” ile festivalleri dolaşmaya ve övgüler toplamaya devam ediyor. 3 kıtadaki 4 uluslararası festivale yer alarak bir ilik gerçekleştiren Atasoy’a, Avusturyalı tiyatro eleştirmeni Chuck Moore’dan “Türkiye’nin ‘Meryl Streep’ i” yorumu geldi!

KÜLTÜR-SANAT 24.11.2020, 13:20 26.11.2020, 09:11
Fadik Sevin Atasoy’a, Türkiye’nin ‘Meryl Streep’ i övgüsü!

2007 yapımı ‘Zeynep’in Sekiz Günü’ filmindeki performansı unutulmayan, hatta filmi kendisi için “Jake Gyllenhaal için ‘Donnie Drako’ ne ise ‘Zeynep’in Sekiz Günü’ de benim için öyle” diyerek tanımlayan başarılı oyuncu Fadik Sevin Atasoy; tek kişilik oyunu “MUSE 90401: Bir Esin Perisi” ile festivalleri gezmeye devam ediyor! Amerika’da yaşarken yazdığı, daha sonra Türkiye’ye uyarladığı tiyatro oyunu ile Atasoy; Muse’un ‘İngilizce’ yazılmış versiyonu ile Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa'dan sonra şimdi de Avustralya'da seyirci ile buluştu.


Prömiyerini Amerika'da gerçekleştirdikten sonra dünyanın pek çok ülkesinde gösterilen oyun, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. Bir önceki gösterisini Danimarka Kopenhag’da düzenlenen CPH POW (Kadınların Gücü) Kopenhag 2020 Festivali’nde gerçekleştiren Fadik Sevin Atasoy, son olarak Avustralya'da bir temsil düzenledi. Seyirci tarafından coşkuyla karşılanan Atasoy’u oyunu hakkında, Avustralya'nın Zilla and Brook adlı dergisinde yazan eleştirmen Chuck Moore bir yazı kaleme aldı.
 


 

Chuck Moore’dan Atasoy’a övgü: “Muhteşem oyunculuk, muhteşem ses”


Moore oyun hakkında yazdığı yazıda, Atasoy’un muhteşem oyunculuğu, muazzam sesi ve hikâyesi olduğundan söz etti. Yazısında Fadik Sevin Atasoy’a methiyeler düzen Moore, Atasoy’u “Türkiye'nin “Meryl Streep'i” olarak nitelendirdi. Ayrıca Moore; ABD, Türkiye ve İngiltere gibi yerlerde birçok turneye imza atmış olan post modern masalın mutlaka izlenmesi gerektiğinden söz etti.  


Koronavirüs sebebiyle çevrimiçi düzenlenen festivaller için oyununa ‘dijital’ bir versiyon da hazırlayan Fadik Sevin Atasoy, oyunun Türkçe versiyonuyla 25 Aralık tarihinde ZORLU PSM'de sosyal mesafaeye uygun bir temsil ile seyircisiyle buluşacak.
 

Yorumlar (0)